första dagen idag... 🙈

Måndag och en ny vecka! Här hemma gjorde vi morgon runt 08-tiden efter ännu en strulig natt. Jag fattar inte vad som har hänt med Edwin? Han vaknar iprincip varje natt nu och vill vara vaken någon/några timmar. Så fruktansvärt tröttsamt... Och ändå är han svår att få att somna både på dagarna och kvällarna. Hur hänger det ihop? Behöver du inte sova unge?! 🙈

Nåväl, efter några koppar kaffe så är man på banan igen. Huvudsaken är väl att herren själv inte verkar lida av sin sömnbrist. Full fart hela tiden! 

Efter alla morgonbestyr var det dags att klä på och göra oss redo för dagen. Elias och pappsen fick lite mysig egentid medan jag och Edwin begav oss mot Asplundens förskola. Dags för dagis! 

Vi möttes av en skylt på dörren där det stod "välkommen våran nya kompis Edwin", och vi fick hänga hans lilla blå ryggsäck på hans egna hylla. Åh, jag fick nästan nypa mig i armen. Den här dagen har känts så himla långt borta. Men nu är vi här, och min lilla bebis ska faktiskt bli en dagiskille! 😧

Som väntat sprang Edwin rätt in och började utforska allt som kom i hans väg. Mamma var inte det minsta intressant. Pedagogerna tyckte att det var himla roligt att se, att han verkade så nyfiken men ändå trygg. 

Allting gick alltså superbra. Han satt till och med stilla under hela lunchen, och visade tydligt att han ville ha mer mat efter att han ätit upp den första portionen. Gott med köttgryta! 

Tanken var att han skulle prova att sova där också, och jag var helt inne på att han skulle fixa det. Pedagogerna sa att det brukar ta en vecka innan barnen kan  komma till ro och somna. Mycket riktigt... Edwin satt bara och busade/hoppade i sin lilla minisäng i rummet. Inte skulle han sova inte! Så vi tackade för oss. Nytt försök imorgon!

Istället åkte vi hem till mamma/mormor. Där kunde han slappna av och sova en stund, medan jag fyllde i lite papper och drack kaffe i lugn och ro med mamma. Sedan fick lilleman mellis innan vi åkte hemåt igen. 

Väl hemma var det tyst och tomt. Elias och Mattias hade varit i stan och handlat och hälsat på min mormor. Fika och målarverkstad. Men efter ett tag kom även dom hem, hela familjen samlad igen! 

Mattias började med middagen och jag slängde in en tvätt. Sedan tog jag och Elias en liten promenad. Skönt med friskluft! Vi hamnade på Röda Korset innan dom stängde. Hann fynda ett par fina jeans till Elias, och en kofta till mig. Charmören himself lyckades även flörta till sig två små gosedjur. Han gick själv fram till kassan och frågade vad dom kostade, gissa om han blev glad när dom sa att han fick dom gratis för att han var så modig som vågade fråga helt själv. Hihi... 🙊

När vi kom hem igen var maten klar. Fläsk, potatis och löksås. Mums! Sedan röjde jag undan i köket och hängde tvätten medan grabbarna lekte. 

Resten av eftermiddagen var lugn. Vi var grymt trötta allihopa... Elias höll på att somna i soffan där ett tag, så vi drog fram en massa pussel som vi sysselsatte oss med. Ja, vi pusslade och lekte enda tills det var dags för kvällsfika och hopp i säng. 

Elias var trött men ville inte sova. Fast efter en halvtimme orkade han inte streta emot mer... Godnatt älskling! 

Mattias kämpade med lillebror, den där omöjliga ungen som verkligen avskyr att lägga sig. Själv passade jag på att träna efter att Elias hade somnat. Hoppade faktiskt i springskorna och tog en joggingrunda. Galet jobbigt men skönt. Och jag orkade springa hela tiden, tjoho! Har inte kvar RunKeeper-appen, men jag tog tid iallafall och var ute i 20 minuter. Ett härligt pass! 💪

När jag kom in igen hade Edwin fortfarande inte somnat. Så jag skyndade mig att duscha, sedan bytte jag av Mattias. Turligt nog så kom han till ro ganska snart. Godnatt älskade du! Nu håller vi tummarna för en bra natt... 

Kvällen har spenderats i soffan framför tredje delen av Jordskott. Fyfarao vad bra/äckligt/läskigt/spännande det är. Vill bara se mer! Men vi får snällt vänta en vecka... 😩

Nu är det dags att sova och ladda för inskolningsdag två. Tror och hoppas att det går minst lika bra! 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0