"mammaledig" dag... ✊

Tisdagen började på bästa sätt. Klockan 08:00 blev jag väckt av min lilla skatt som var på myshumör. Han kröp närmare, gosade in sig och log sitt största leende. Bästa starten! ❥

Vi klev upp och gjorde iordning frukost innan vi myste ner oss i soffan. Morgonmys är ett måste så länge som det går! En vacker dag är det slut på sånt och vi måsta skynda till dagis och (förhoppningsvis) jobbet. Så vi lyxar så länge det går! 👌

När sängarna var bäddade och vi var påklädda ville Edwin dra fram dammsugaren. Förstår inte att han kan tycka det är så roligt? Han står vid dörren till datorrummet där dammsugaren står, och bankar och säger på sitt språk att jag ska ta fram den. Haha, tokunge! Nöjd kille som fick "dammsuga" i vardagsrummet. Jag passade på att dra av det värsta i köket och hallen jag med...

Strax efter 10-tiden kom min mormor hit. Lyckan i Edwins ögon när han såg henne genom fönstret värmer så otroligt... En glad kille som skulle få mysa med gammelmormor en stund medan mamman skulle få lite "egentid" med en kär vän. 

Efter mycket om och men fick jag bort isen från bilen. Det var ju dumt att vi inte hade stoppat i motorvärmaren... Sedan körde jag till Carro i näsviken! 

Där blev det lite kaffe och prat innan vi gjorde oss redo för att åka till stan. Shoppingdags! 

Men jag kan inte påstå att jag shoppade loss. Köpte bara en present till Ida. Så gullig! Men den var på rea, och jag insåg nu att "öppet köp" då inte gäller mer en sju dagar. Så ja, har hon (eller får lika) blir det ju lite dumt... Håller tummarna! 

Innan vi åkte mot A&H blev det en god salladslunch också. Gott och mysigt! Sedan var vi redo att shoppa igen. Fast nja... Jag fick inte med mig en enda rolig sak hem. Inget till barnen heller! Bara en massa nödvändigheter. Men lika glad för det är jag. Så härligt att få komma ut och umgås med Carro, skratta, prata skit och bara vara Sara en stund. 

När jag kom hem igen var jag tankad med energi och var galet Edwin-sjuk. Mammas lilla prins! En nyvaken, nyäten och glad kille mötte mig i hallen. Han hade haft det så bra så med gammelmormor! 

Men dom hade mer planer för dagen... Mormor ville ta en promenad med Edwin, hon hade lovat att dom skulle hinna gå ut och titta på bilar. Självklart! 

Så medan dom var ute en stund kunde jag packa upp i lugn och ro, slänga in en tvätt och sedan börja med middagen. Han bli färdig lagom tills att både Edwin kom in och Mattias kom hem från jobbet. 

Idag var det vegetariskt som gällde. Quorn-wok med ris och sweetchili cremefraiche. Gott! 

Efter maten lekte grabbarba på Edwins rum medan jag donade... Röjde undan i köket, diskade och hängde tvätten. Dagens alla måsten gjorda! 

En kopp kaffe, pusta ut och leka med grabbarna. Fast Edwin var mest arg... Grin och gnäll för ingenting. Han som varit så glad med gammelmormor? Och vi fick en gnällspik... Som dessutom fick en del utbrott. Gaaah. Att en så liten människa kan bli så arg och skrika så högt? 🙈

Tidiga kvällen kom, lillemans humör var upp och ner. Sedan hade vi en trött kille som slocknade vi 19:30-tiden. Godnatt våran envisa lilla unge! 

När lugnet lagt sig blev det en dusch, kvällsfika och soffhäng. That's it. Vi tar nya tag imorgon istället... 👍





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0