en bättre version... ✨

Onsdag och morgon runt 07:30-tiden. För ovanlighetens skull så kände jag mig hyffsat pigg! Lite mys och bus i sängen, sedan klev vi upp och upptäckte att pappsen var hem. Han började lite senare idag, så han gjorde frukost till oss - och ingen var gladare än Edwin! 

Efter att vi vinkat hejdå till pappa så satte vi lite fart. Bädda sängarna, på med kläder och göra oss redo för en tripp till stan. Bästa mamma/mormor gjorde oss sällskap! 

Jag var ute efter nya träningskläder. Jag har börjat träna igen och tänkte att jag skulle "smyga" igång utan press. Både i måndags och tisdags blev det två svettiga pass, utan att jag skrev något i bloggen. Förra perioden jag tränade gick jag all in och bloggade om träningen, tider, hur det gick osv... Det satte en enorm press på mig och jag ville prestera bättre, varje dag. Det i sin tur gjorde att min kropp aldrig fick vila, vilket resulterade i förkylningar hela hösten och sedan noll träning. Nu tänker jag börja om på nytt, på alla möjliga plan. Jag ska bli en bättre version av mig själv helt enkelt. Det gäller stora förändringar som träning, motion, vila, sömn och kost. Men det gäller även mindre grejer - som att jag ska ta bättre hand om min hy, mina torra fötter, mina tänder och andra små saker som jag vill förändra. Saker som jag idag är missnöjd med, som är värda att lägga lite mer tid på. Jag vet att jag mår bra när jag tränar. Jag vet att jag får ångest när jag vräker i mig kakor till kvällsfika. Jag vet att jag somnar för sent. Jag vet att min hy börjar ta stryk för att jag tvättar med tvål och struntar i att smörja in mig. Allt detdär vet jag ju, så varför inte göra något åt det? 

Nu har jag äntligen kommit till insikt med att jag är redo för en förändring. Men jag ska ta det lugnt... Tre/fyra träningspass i veckan, där jag inte bloggar om tider osv. Så många promenader som möjligt. Två fastedagar i veckan. Och bara godsaker till helgen. Mina mål är framför allt att bli piggare, gladare, rörligare och att gå ner lite i vikt. Att känna att jag trivs med mig själv. 

Och visst blir det roligare att träna om man har fina och bra kläder? Jag hade både presenkort och pengar kvar från jul, och en bonuscheck på Åhléns, så idag blev det en massa feel-good-shopping. Träningsbyxor, linne, springskor, träningsfodral till iphonen, ansiktsrengöring och nattcreme till min katastrof-hy. Det var verkligen på tiden att jag köpte ett par bra gympaskor. Mina onda fötter behöver det... Dom jag köpte hade kostat 999:- och var nu på halva priset! Dessutom så fick jag iphone-fodralet gratis, tack och bock. Riktigt bra dealer idag! Jag behövde bara lägga ut 300:- för allt jag köpte tack vare presentkort, checkar och snäll personal. Som grädde på moset fick jag med mig ett par nya arbetsskor hem också, som mamma köpte. Riktigt bra skor som var speciellt framtagna för arbeten där man går mycket. Och det gör vi på Dackås kan jag säga... Fram och tillbaka på hårda golv. Så dessa blir toppen. Tack mamma! ❥

Annars blev det inte så mycket köpt. Barnen har kläder i överflöd... Men ett par tunnare vantar fick Elias, lika som hans blå rävmössa. Dom blir lagom att ha om man typ ska till stan eller bara vara ute en snabbis utan att leka i snön! 

Det blev även en fika. Vi träffade på min mormor så vi satte oss på fyren. Kaffe till oss vuxna och pannkakor till Edwin. Mums! Jag kör fastedag idag (hakar på samma dagar som Mattias) så jag satt bredvid och dregglade, haha. Jag som älskar pannkakor! 🙈

När Edwin var mätt och hade fått en ny blöja somnade han i vagnen medan vi andra kikade vidare... Men ganska snart tröttnade vi och gick till bilen. Lilleman vaknade såklart då, så det blev bara en kort tupplur idag. 

När vi kom hem packades allt upp, sedan tog vi det lugnt ett tag. Edwin blev hungrig efter ett tag, så vi åt lite mellis. Wokgrönsakerna från igår blev perfekt som "lunch" för mig denna fastedag. Man får ju äta 500 kcal, så det gäller att planera sina intag!

När vi var mätta klädde vi på oss och gick ut. En liten promenix som avslutades på Ica. Det var en del som behövdes handlas! Tre kassar blev det som vi kånkade hem... 

Väl inne igen blev det lugn lek. En trött Edwin! Men han höll humöret uppe rätt bra ändå. Och höjdpunkten var ju såklart när pappsen kom hem från jobbet. Tjoho! 

Till middag idag blev det bara lite kålsallad och tonfisk till oss vuxna. Rätt skönt med fastedagar ändå, man slipper ett enormt diskberg av kastruller och stekpannor! Men Edwin fick såklart annan middag, köttbullar och makaroner. Fuskmat enligt mig, lyxmat enligt lilleman! 🙈

Efter maten blev det kaffe, sedan diskade Mattias undan medan jag och Edwin lekte med lego. Därefter blev det ett bad för lillpluppen. Plask plask! 

Resten av eftermiddagen/tidiga kvällen spenderade hela familjen på Edwins rum. Leka, bygga, läsa. Så mysigt när vi alla ligger på golvet och umgås! 😁

Klockan 19:20 däckade en trött kille. Godnatt min skatt... Vi vuxna tog en dusch och sjönk ner i soffan. Myskläder, tända ljus och Arga snickaren! En lugn kväll som nu börjar lida mot sitt slut. Jag ska göra mig själv en tjänst och försöka somna i tid för en gångsskull. Allt som jag vet att jag mår bra av ska jag göra, det är mitt nya måtto! 👌







Kommentarer
Mamma

Sluta snusa oxå kanske..... 😉😘

2015-01-28 @ 22:21:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0