tack och hejdå julen... ✨

Jag är en julälskare utan dess like. Skulle kunna dra fram ljusstakarna redan i Oktober typ... För det är ju innan självaste julafton allt är som mysigast. Längtan och förväntan. Men så fort julen är över (på annandagen enligt mig!) så förvandlas jag till Grinchen. Då är jag så less på alla julsaker så jag nästan kan spy. Varför ska man ha julsaker framme när det är ett helt år till julafton?! 

Så idag fick det ske. Ut med julen. Jag hade inte planerat det faktiskt, men Mattias och Edwin började pynta av granen imorse. Då fick jag feeling. Ut med det barrande helvetet genom fönstret i vardagsrummet. Tror alla barr ramlade av... Edwin förstod nog vad som var på G, för han gick runt och plockade ner varenda tomte han såg och frågade "slänga den åhå?" 🙊

Sedan blev det fart på morsan. Sopade och dammsög av vardagsrummet. Samlade ihop alla julsaker och ljusstakar på köksbordet. Packar ner i kartonger. Fram med alla lampor och "vanligt krimskrams". Torka ur fönstren och damma. Byta gardiner i köket. Sedan dammsög jag resten av huset. Åh vilken skön känsla! Rent, fint och vanligt. Nu längtar man ju efter ljusa tider och ett nytt år! 💎
Mattias gjorde lunch medan jag städade övervåningen. Så skönt att ha honom hemma på jullov! När vi sedan var mätta och belåtna kom Tompa hit, vi hade planerat att åka till stan en sväng allihopa. 

Mycket folk i farten trots att klockan var efter 15-tiden då vi kom in. Vi strosade runt och tittade på ditten och datten. Vi fyndade en pyjamas till Edwin och en skjorta till Mattias. Jag kan inte riktigt fokusera när jag har barn med mig på stan. Är väl för bortskämd med barnvakter, hehe! Nog för att Edwin är jätteduktig att ha med sig. Sitter snällt i vagnen och har inte kommit på dethär med att tjata ännu. Men jag vet inte, jag fyndar som allra bäst när jag är helt själv! 

Vi tog även en mysig fika på Fyren. Det behövde vi. Sedan tog vi ett varv nere på leksaksaffären. Vi har ju en 4-åring som snart blir hela 5 år. Galet! 

Vi lyckades fynda en present till honom. Nog för att man kan tycka att det är svårt att köpa presenter till Elias såhär direkt efter julafton. Men det positiva är ju att man faktiskt kan komma billigt undan på Mellandagsreorna. Nu köpte vi tex en grej som hade kostat 500 kronor, men som var nedsatt till 199 kronor nu. Älskar rea! Då kanske man liksom kan köpa detdär som man kanske tyckt varit för dyrt annars... Nu saknas det bara nån present, men det kan jag fixa efter nyår. 

Väl hemma igen var det middagsdags. Mattias tog fram fisk imorse, så han fick i uppdrag att göra något gott. Edwin ville såklart hjälpa till. 

Själv smög jag upp på övervåningen och vek en massa ren tvätt. Sedan skyndade jag mig att duscha innan middagen var klar. Grabbarna hade lyckats bra i köket idag! 👌🏼

Kvällen kom... Vi alla myste i soffan framför en ToyStory film. Edwin var helt inne i den! Sedan blev det en dusch och hopp i säng för honom. 

Själv har jag legat i soffan hela kvällen. Bara njutit av att julen är bortplockad. Men nu sitter jag i favoritfåtöljen i köket, framför en sprakande brasa. Ska snart gå och lägga mig, behöver sova ikapp lite och ladda inför två arbetsdagar. Ett em-pass imorgon och ett kort dagspass på nyårsafton. Sedan ska vi äta lite gott här hemma, hoppas att urfamiljen min dyker upp och myser in det nya året med oss! 🎉






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0