julafton... đŸŽ…đŸŒ

Julafton! Jo man kan ju sĂ€ga att hela December bara har rusat ivĂ€g... Men vi har verkligen haft en mysig mĂ„nad, trots bristen pĂ„ snö. Livet i hus har liksom bidragit till extra myskĂ€nsla! ✹
Idag har vi alltsĂ„ firat julafton, hĂ€r hemma. Hela gĂ„rdagen gick Ă„t till att stĂ€da och förbereda, men sedan kunde vi med gott samvete sjunka ner i soffan framför Bingolottos uppesittarkvĂ€ll. Dessutom fick vi sĂ€llskap av fina vĂ€nner! Godis, prat, skratt, bingo (för vissa) och sĂ€llskapsspel till sena natta. Fint! 

Imorse vaknade vi, rĂ€tt trötta, vid 07:30-tiden. Vi startade en film och myste kvar en stund i sĂ€ngen innan det var dags att gĂ„ ner och kicka igĂ„ng dagen... Kaffe, frukost och griljera julskinkan. Sedan rullade förmiddagen pĂ„, fixa och dona. 

Mitt pĂ„ dagen kom mamma, pappa och lillebror Mattias hit. En glad Edwin! Stort tack till mamma och pappa som fixade det mesta pĂ„ julbordet, puss! 

Runt 14-tiden kom farmor, farfar och min farbror hit. Glögg, chill i soffan och sedan Kalle Anka! Edwin lyckades faktiskt sova en timme och var nyvaken nĂ€r Kalle drog igĂ„ng. Lite segstartad var han, men vaknade till liv lagom tills det var dags att hugga in pĂ„ julmaten. Mums! 

Mamma hjĂ€lpte mig att röja undan i köket medan alla andra lĂ„g i matkoma. Mormor kom hit hon ocksĂ„ för att spendera kvĂ€llen med oss. Mys! Runt 18-tiden kom Ă€ntligen tomten hit. Det var min kĂ€re mor som fick rycka in och vikariera nu nĂ€r den ordinarie tomten har brytit armen. Edwin blev glad nĂ€r tomten stod och vinkade utanför fönstret, men lite skeptisk var han Ă€ndĂ„. Han bjöd inte pĂ„ nĂ„gon kram, men att fĂ„  paket var ju kul. Han fick tvĂ„ stycken frĂ„n tomten som han öppnade och började leka direkt med. DĂ„ passade vi vuxna pĂ„ att dricka kaffe och Ă€ta risalamalta. Lite energi innan julklappsutdelningen! 

Alla hade varit vĂ€ldigt snĂ€lla iĂ„r tydligen. Edwin fick mycket fina och bra leksaker. Han tackade för vartenda paket och la dom i en hög. "Det Ă€r mina ket" berĂ€ttade han för alla. Sedan öppnade han och uppskattade vartenda ett, sĂ„ himla roligt! Han fick bland annat Blixten-lego, en stor affĂ€r, miniongubbe, Bamse bĂ€ddset, borrmaskin, plusplus, Frostgrejer, pussel, mikrofon osv. 

Även vi vuxna blev bortskĂ€mda... SĂ„ fina saker! Jag fick bla pengar, presentkort, LCC-schampo/balsam/dusch, örhĂ€ngen, smink och en fin Ernst-ljusstake i koppar. Sedan hade vi en del mystiska paket frĂ„n mamma och pappa. Edwin fick till exempel en rycksĂ€ck med snögubben Olof som lĂ„g pĂ„ en strand och solade, och ett leksaksflygplan frĂ„n Planes. (Elias fĂ„r lika imorgon). Vi vuxna fick ett rim och en stor resvĂ€ska innehĂ„llandes resekataloger. DĂ„ trillade poletten ner! Vi har alltsĂ„ fĂ„tt en resa. SĂ„n himla fin julklapp. En utlandsresa med min kĂ€ra mor och far, Mattias, Edwin, Elias, lillebror Mattias och Frida. Helt underbart! Tusen tusen miljoner tack! ❀
NĂ€r kvĂ€llen började bli sen tackade vi alla gĂ€ster för en fantastisk dag. Nu Ă€r allt undanplockat och vi har myst ner oss i soffan. Edwin var vaken till 22:00 innan han dĂ€ckade i soffan. Jag och Mattias har plöjt igenom klassiska julfilmer, men snart blir det sĂ€ngen. Imorgon kör vi en till julafton hos barnens farmor och farfar. Deras kusiner Ă€r ocksĂ„ dĂ€r, sĂ„ jag gissar att det blir full fart. 

GOD JUL ALLIHOPA! ❀







Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0