ett fint 2015... đŸ™ŒđŸŒ

Årets allra sista dag. Imorgon kickar vi igĂ„ng Ă„r 2016 - Ă€r det inte galet hur fort tiden gĂ„r?! 

Vi har verkligen haft ett fint Ă„r, sĂ„ mĂ„nga hĂ€rliga minnen och lyckliga stunder. Jag minns fortfarande den dĂ€r försommarkvĂ€llen nĂ€r jag och Mattias lĂ„g i sĂ€ngen och pratade om husvisningen vi just varit pĂ„. Det dĂ€r gula huset som vi bĂ„da "sĂ„g nĂ„got" i och kĂ€nde starkt för. Mellan klockan  21-22 samma kvĂ€ll skrev Mattias ett sms till mĂ€klaren och sa att vi ville köpa huset, samt en summa. Jag tyckte han var dum i huvudet som sms:ade mĂ€klaren sĂ„ sent. En stund senare vĂ€cker Mattias mig och sĂ€ger att husĂ€garna gĂ„r med pĂ„ att vi fĂ„r köpa huset, fast dom ville höja vĂ„rt skambud lite. Jag trodde sĂ„klart att Mattias ljög. Inte trodde vĂ€l  jag att man gjorde husaffĂ€rer klockan 22 genom en sms-kedja. Men jorĂ„. SĂ„ gĂ„r det tydligen till. Vi fick köpa huset, men det var Ă€ndĂ„ en olidlig vĂ€ntan tills allt med besiktningar och kontrakt var fixat. Dagen dĂ„ allt var klart kunde vi Ă€ntligen pusta ut. Tjoho vilken lycka! 😄

Ja, husköpet mĂ„ste nog vara det största som hĂ€nt dethĂ€r Ă„ret. Men det finns Ă€ven fler fina minnen och hĂ€ndelser vi tar mer oss... 

Som alltid sĂ„ börjar de nya Ă„ren med att Elias firar sin födelsedag den 11 Januari. Det hĂ€r Ă„ret var det fyra ljus pĂ„ tĂ„rtan, och lillvĂ€nnen fick fira en fin födelsedag med nĂ€ra och kĂ€ra! 

Jag tog Ă€ven tag i mina studier. Jag började lĂ€sa till Integrationspedagog efter att ha funderat pĂ„ det fram och tillbaka ett bra tag. Äntligen slog jag slag i saken! 

Sedan följde en trĂ„kig och jobbig sjukdomsperiod. Det var förkylningar och magsjukor som löste av varandra. Och sĂ„klart drabbas hela familjen av allt. Edwin började ju Ă€ven pĂ„ dagis dĂ€r i början pĂ„ Mars, och dĂ„ fĂ„r man vĂ€l rĂ€kna med lite nya baciller. Men fy farao vad sjuk lillhjĂ€rtat blev dĂ€r i slutet pĂ„ April. Magsjuka i en evighet och tvĂ„ akutenbesök pĂ„ en vecka. Ja, jag tror vi besökte akuten fyra gĂ„nger med Edwin dethĂ€r Ă„ret. Han Ă„t ju en diskmaskinstablett (gaah) en gĂ„ng. Sedan fick han feberkramper och fick Ă„ka ambulans. OcksĂ„ tvĂ„ gĂ„nger med den hemska magsjuka dĂ„. Hoppas att vi klarar av den biten för ett tag framöver nu... 

Tillslut kom Ă€ntligen sommaren med ljusa tider. Vi köpte huset och det kĂ€ndes som att alla vĂ€rldens problem försvann. Dessutom gjorde vi oss Ă€ven av med vĂ„ran Peugeot och blev med Volvo. (Villa, Volvo och Vildabarn) 😜

Jag jobbade rĂ€tt mycket i sommar, men det gjorde inte sĂ„ mycket. Solen och vĂ€rmen lyste med sin frĂ„nvaro mestadels. Tack och lov sĂ„ fick vi med oss nĂ„gra fina och soliga minnen Ă€ndĂ„. Badstranden, poolbad, bĂ„tĂ„kning, grillkvĂ€llar, glass i stora lass, en heldag pĂ„ Furuvik och en liten minisemester till Dalarna. Dessutom var jag ledig större delar av Augusti och kunde njuta av det hĂ€rliga sensommarvĂ€dret. Ja, mellan all flyttpackning sĂ„klart. 

Jag fyllde Ă€ven 25 Ă„r och blev rejĂ€lt firad av mina nĂ€ra och kĂ€ra. Passade perfekt att fylla Ă„r sĂ„dĂ€r innan den planerade Ullaredsresan! Ja, den resan Ă€r verkligen ett minne för livet. Och jag hoppas vi kommer dit igen! 

Till slut kom Ă€ntligem dagen vi hade vĂ€ntat pĂ„ hela sommare. Vi fick nycklarna till huset. Fy tusan vad det var slitsamt att flytta. Men jag tycker Ă€ndĂ„ det gick rĂ€tt smidigt, tusen tack till alla barnvakter och flytthjĂ€lp! 

Den fina hösten spenderade vi bĂ„de inne och ute. SĂ„ skönt att ha en egen trĂ€dgĂ„rd att leka i och kunna gĂ„ ut nĂ€r man vill. Hela familjen har mĂ„tt sĂ„ bra hela hösten och vi har verkligen kĂ€nt oss hemma pĂ„ en gĂ„ng. Det Ă€r det som kĂ€nns viktigast. Att vi trivs pĂ„ den hĂ€r platsen, i det hĂ€r huset. Sen om jag inte gillar golven eller tapeterna kĂ€nns oviktigt just nu. Det kan jag ta tag i sen.. 

Edwin fyllde Ă€ven 2 Ă„r och fick en fin födelsedag. Mammas storkille! Vi firade med paket, tĂ„rta, nĂ€ra och kĂ€ra hĂ€r hemma. Fullt hus och full fart. Fint! 

Vintern kom krypandes, dock utan snö. Med med adventsljusstakar, hyacinter, pepparkaksbak och julmusik sĂ„ fick vi Ă€ndĂ„ julfeeling. SjĂ€lva julafton firade vi för första gĂ„ngen hĂ€r hemma, med nĂ€ra och kĂ€ra sĂ„klart. Helt klart det skönaste beslutet vi tagit. Annars har vi brukat dela upp och Ă„ka runt, men nu slapp vi den biten. Kravet var dock att det skulle bli knytkalas, det hade nog bara blivit pannkaka om jag skulle gjort all julmat sjĂ€lv. Mamma och pappa drog största lasset, men vi alla bidrog med nĂ„nting. Det blev en fantastiskt lugn och fin julafton, trots att Elias inte var med oss iĂ„r. Turligt nog kom han redan dagen efter och vi fick fira med honom dĂ„! 

Mellandagarna har varit lugna och sköna. Shopping, umgĂ€nge, tv-kvĂ€llar och lite jobb. Jobbade en svĂ€ng idag pĂ„ sjĂ€lvaste nyĂ„rsafton med, men det var rĂ€tt lugnt och gick bra. Skönt att sluta tidigt! 

Eftermiddagen och kvĂ€llen har vi spenderat hĂ€r hemma med mamma och pappa. Ätit god middag (tack mamma och pappa för god meny och all mat!) och risalamalta till efterrĂ€tt. Sedan har vi busat med Edwin, skrattat, tittat pĂ„ hockey och Ă€tit godis. Skönt soffhĂ€ng bara, och vi skĂ„lade endast med Pommac. 

Galet skönt att fira ett lugnt nyĂ„r med de nĂ€rmaste. Synd att brorsan och Frida inte kunde komma bara, men det blir fler kvĂ€llar! Nu försöker jag hĂ„lla mig vaken till tolvslaget (haha) och sedan stupar jag nog i sĂ€ng. Vaknar förhoppningsvis pigg och taggad för ett nytt Ă„r imorgon! 

Det kĂ€nns alltid sĂ„ nytt och frĂ€scht med Ă„rsbyte. Lite nyĂ„rslöften och förvĂ€ntningar. Jag och Mattias pĂ„börjar vĂ€rt 6:e Ă„r tillsammans, Elias fyller 5 Ă„r, vi ska Ă„ka utomlands hela familjen, jag ska plugga klart och söka jobb, vi ska fĂ„ uppleva första sommaren i huset och Edwin kommer att fylla 3 Ă„r. Det Ă€r vĂ€l det som Ă€r planerna hittills. Resten Ă€r oskrivna sidor som ska bli sĂ„ spĂ€nnande att fĂ„ vara med om! 

GOTT NYTT ÅR! ✹




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0