lilla bebis 6 månader...

Vår älskade lilla Edwin har ju gått och blivit ett helt halvår! Tiden rusar verkligen iväg och man hinner liksom inte reflektera över allt som sker... Men nog börjar han bli stor alltid!

Nu väger han 8,4 kilo till sina 70,2 cm. En långis! Han har en extremt stark vilja, och ger sig inte förens att fått som han vill. Lik sin mor? 😁

Han älskar uppmärksamhet, tittut-lekar, när vi gör till våra röster, bus, pussar, leksakar, Babblarna, mat, välling, nappen, snuttis, sittvagnen, åka bil, gå på stan, kära återseenden med människor han känner igen, storebror och när pappa kallar honom köttnacke eller Jonny. Ja, det är hans smeknamn enligt pappan... Men han blir helt lycklig när man säger det till honom. Haha, fattar inte varför?! Tokunge. Men sådan far, sådan son! 

I matväg har vi inte stött på några problem ännu. Han gillar typ allting! Varje natt/tidig morgon får han en flaska ersättning, sedan blir det grötfrukost lite senare på morgonen. En hel portion går ner! Till lunch blir det ersättning igen. Middagen består nu av barnmat i någon form. Min egna, eller burkmat. Mums tycker Edwin! Ibland får han i sig en flaska ersättning på tidiga kvällen också. Annars håller han sig tills det blir välling innan läggdags. Han äter ersättning en gång på natten också, sedan börjar matschemat om igen. Nu när jag skriver känns det som att han äter massor... Men han äter sällan upp en hel flaska ersättning, oftast blir det mellan 150-180 ml per gång. Och viktuppgången är perfekt, så jag antar att han får i sig som han ska! 

Rutinerna har börjat göra sig synliga dom också. Mat och sovschemat styr han över själv, och jag har börjat lära mig! Han sover tre powernaps på en dag, allt mellan 20 minuter till en timme. Ja, den senaste veckan har han slagit på stort och sovit längre än sina vanliga 20 minutare! Jobbigt att bli gammal kanske? Hihi. Han somnar för natten mellan 19-21 någon gång, beroende på när han sov sin sista powernap. Han vaknar oftast bara en gång på natten för mat och blöjbyte, sedan sover han till 7-8 ungefär. Den trötta mamman får väl erkänna att det är rätt okej ändå... 😜

Han är ganska svår att roa just nu, min lilla plutt. Saker och ting blir fort tråkiga! Det bästa är att vara upp i folk och på ställen där det finns massor att titta på! Kalas och shopping är två favoriter, mamman håller med. 

Han har inte riktigt förstått grejen med att sitta ännu. Han är alldeles för intresserad av sina fötter! Så fort jag sätter ner honom lutar han sig framåt och fälls ihop som en fällkniv... Att stå med bara våra händer som stöd, är däremot riktigt roligt. Han blir liksom så stolt. 

Pussar delar han ut till höger och vänster också. Blöta pussar! Han borrar in sitt huvud i min hals och jag blir lika knäsvag varje gång. Min gosplutt... Närhet är något han älskar! Och att dra i håret, klösas i ansiktet och bita i näsan... 😄

Jag antar att det kommer hända massor i utveckligen den kommande tiden! Sitta, krypa, babbla och allt annat spännande. Jag ser fram emot att få se när våran lilla bebis blir en storkille! 

Vi älskar dig över allt annat Edwin! Du och storebror Elias gör livet komplett. Vad vore vi utan er? ❤️





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0