ingen lägenhet idag... 😡

Fredagen inleddes med sovmorgon för halva familjen. Jag hade turen att få sova enda till 09:00 bredvid en trött Edwin, medan pappa och storebror gick upp vid 7-tiden. Elias brukar komma in till oss och säga att det minsann är ljust ute och att man inte kan sova då! 🙊

Natten var för övrigt jättebra. Elias sov hela natten i sin säng, och Edwin sov enda till 05-tiden innan han ville ha en flaska ersättning. Så gissa om jag var utvilad när han vaknade vid 9 nästa gång? Lovely. 

När vi kom upp hade Elias gjort hela vardagsrumsgolvet till en båt. Alla filtar, kuddar och täcken han hade hittat låg utspridda överallt. Nöjd kille! När det var frukostdags plockade vi undan allting och satte oss i köket. Edwin åt sin gröt och Elias fick i sig lite yoghurt och macka. Kaffe till oss vuxna. Mätta och nöjda blev det påklädning! 

Förmiddagen rullade på... Medan Edwin sov sin första powernap gick storgrabbarna ut en sväng. Själv vek jag tvätt och njöt av lugnet en stund. När lilleman vaknade fick han lunch, sedan klädde vi också på oss och gick ut. In i bilen och mot stan! 

Vi kikade runt lite i affärer. Någon present och sådär vart det. Elias fick en Blixten-film och nån konstig gubbe, trots att han var ett litet monster där nere i affären. Som tur var lugnade han ner sig och blev en go och glad kille efter att han fått en korv med bröd. 

Innan vi åkte hem skulle vi hämta nycklarna till vår nya lägenhet. Trodde vi... Men hon som bodde där hade städat så fruktansvärt dåligt, och inte lämnat in nycklarna. Fyfarao vilken dålig stil. Vi har ju betalt hyra från 1:a maj och nu får vi vänta till minst måndag. Kul? Nu har vi ju tur att vi har vår lägenhet kvar, och har någonstans att bo. Men tänk om vi inte hade det då? Tänk om vi hade måsta flytta och varit ute ur den här lägenheten i helgen? Så är det ju oftast, och hur hade vi gjort då? Nej usch vad respektlöst av henne... 😡 Men i ärlighetens namn så var detta nog "det bästa" som kunde hända oss. Vi hade ju inga planer på att flytta för ens renoveringen är klar. Dessutom kommer vi få pengar tillbaka på hyran, och någon slags kompensation som plåster på såren. Men ändå. Klart man vill ha sin lägenhet när man betalat för den! Nu får vi se hur det blir.... Hudiksvallsbostäder skulle ringa oss på måndag iallafall. 

Vi åkte hem från stan, både irriterade och hungriga. Men det löste sig fort med en god köttfärssås till middag! Elias gav tummen upp och åt en rejäl portion, alltid lika roligt. 

Efter maten åkte Mattias iväg och jobbade. Köttfärsleverans! Barnen roade sig själva ett tag medan jag diskade undan och hängde tvätt. Sedan blev det vilodags! 

Vi bäddade ner oss i sängen, och Elias bad mig berätta en polis-saga. Jag vet inte om den blev bra eller dålig? Båda barnen somnade innan jag ens hunnit hitta på slutet, hihi. Så himla mysigt att ligga och vila mitt emellan mina favoritpojkarn. Få snusa dom i nacken och känna sig rikast i världen! Även jag lyckades somna till en stund innan Edwin vaknade i ett gallskrik. Hungrig bebis! Elias sov vidare medan jag gick upp och matade Edwin. 

Eftermiddagen rullade sedan på... Lek och soffmys. Sedan kom Elias mamma, bonuspappa Anders och lillasyster Ida hit. Dom skulle hämta köttfärs, och stannade en stund. Lite kaffe till oss vuxna, och saft/lek för barnen! Tycker det är så kul att vi kan träffas såhär med familjerna efter allt vi gått igenom... Men vad säger man, inget ont som inte för något gott med sig. Tror och hoppas att barnen kommer få mycket kul tillsammans i framtiden! 

När dom hade åkt ville Elias prompt gå ut på en promenad, fast klockan var runt 19-tiden. Men jag gav med mig, kände att vi behövde lite friskluft allihopa. Så vi gick ut medan vi väntade på att pappa skulle komma hem. 

Det blev en promenad till lekparken och kiosken. Edwin lyckades självklart somna... Vi skyndade oss hem och påbörjade Fredagsmyset. Pyjamaspojkar, en film och lite godis! 👌

Vi hade en himla bra kväll, trots att det blev alldeles för sent för barnen. Men dom sena tupplurerna satte sina spår... Fast så länge det är glada miner så gör det inte så mycket. Är det helg så är det! 

Både Elias och Edwin höll sig vakna tills pappa kom hem. Självklart glada över att se honom! Vi busade en liten stund innan det var dags att natta två trötta busfrön. Klockan hann nog bli runt 22-tiden innan dom slocknade, så nu håller vi tummarna för en bra natt + sovmorgon! 🙊

Imorgon väntar en rolig dag. Först ska vi till barnens farmor och farfar, där två av barnens kusiner är. Elias längtar! Sedan ska både storebror och lillrbror få vara hos mina föräldrar på eftermiddagen. Vi ska nämligen ut och äta med Mattias föräldrar och hans syskon. Hans pappa fyller nämligen hela 70 år till veckan! Han är en liten sladdis Mattias, hans äldsta syster är typ lika gammal som min mamma! Efter maten ska vi hämta Elias och ha en myskväll, med bara honom. Det är han verkligen värd efter några månader då lillebrorsan stulit den mesta tiden! Edwin ska få sova hos sin mormor och morfar. När vi berättade detta för Elias blev han överlycklig. "Jaaa! Då kan jag mysa ner mig mellan er, åsså slipper vi Evins grin hela tiden!" ÄLSKADE UNGE! Vad himla mysigt vi ska ha. Vi ska titta på hans nya film, äta chips, leka och bara koncentrera oss på honom. Det tror jag han verkligen behöver! 💙









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0