hejdå april, hej maj... 👋

Onsdag och sista april. Här hemma såg morgonen ut som vanligt. Elias och Mattias ger sig iväg mot dagis/jobb runt 06:30, sedan somnar jag och Edwin om när dom har åkt. Fasar inför den dagen då han kommer på att vi också borde gå upp den tiden... Den här mamman är nämligen rejält morgontrött av sig! 

Vi låg länge i sängen och myste innan vi klev upp och startade dagen. Kaffe och frukost. Edwin kollar med stora hundögon på mig när jag äter. Ibland ser han riktigt avundsjuk ut, och börjar tugga med munnen. Jag då mamma? Han har börjat intressera sig för mat väldigt mycket den senaste tiden. Morgongröten som tidigare var sådär, är numera en riktig höjdpunkt. Han gapar stort och mmm:ar nöjt. Idag åt han nästan en hel portion, nu duger inte en halv längre... Stora killen! 🙈 

När det var dags för första powernapen klädde vi på oss och tog en promenad. Lilleman somnade gott i vagnen, men vaknade som allt efter en halvtimme ungefär. 

Efter promenaden gick vi in och tog det lugnt. Mys, lek och bus! Jag tog sedan fram tre "iskuber" med Edwins frysta mat och tänka prova om han fick i sig så mycket. Jorå! Lätt som en plätt. Han gapade och smaskade för glatta livet, sedan blev han sur när det var slut. Jag mosade då lite banan till efterrätt, det slukade han också. Så himla roligt att han äter! 

Vid 13-tiden kom Mattias och Elias hem från dagis, en härlig kortdag för dem idag! Edwin lyste upp och blev glad som vanligt. 

Eftermiddagen rullade på i ett skönt tempo. Elias och jag åkte och handlade medan pappan och lillebrorsan tog en powernap tillsammans. Till Elias stora glädje hittade han äpplen med Bamse-klistermärken på Ica. Snäääälla kan jag få det? Det köpte vi självklart, och provsmakade när vi kom hem. Vanliga äpplen, men något heeelt utöver det vanliga tyckte Elias! Jättestarka var dom! Hihi...  Smart att locka barnen till att vilja äta frukt! 👍 

Till middag gjorde vi en god pastasallad med tonfisk, ägg, grönsaker och dressing. Enkelt men gott. Det gick även hem hos Elias som hade fått välja vilken pasta vi skulle ha. Han valde däck-makaroner som han så fint döpte dom till. 

Efter middagen blev det vila för mig och Edwin. Mattias och Elias lekte och diskade undan. Storebrorsan ville absolut inte vila idag, trots att vi sa att det skulle bli sent eftersom han ville åka och titta på en Majbrasa. 

Ja, vid 19-tiden klädde vi alla på oss och åkte mot Majbrasan. Men vi kom på tok för tidigt, så vi åkte och letade en annan. Helt förgäves... Båda barnen somnade i bilen, och vi fick vända och åka tillbaka till första stället. Väl framme tog vi en liten promenad och köpte korv och festis medan vi väntade på brasan. Till slut tändes den och båda barnen var verkligen fascinerade av elden! 🔥

Elias ville vara nära och känna värmen i ansiktet, han gick runt och inspekterade! Edwin satt helnöjd i bilstolsvagnen och tittade med stora ögon. Trots att klockan hann bli 21:30 innan vi åkte hemåt så gav han inte ifrån sig ett minsta lilla pip. Han var vaken hela tiden vi var där, och verkade tycka det var kul. 

När vi kom hem var klockan som sagt mycket, men barnen var på kanonhumör. Elias fick lite kvällsfika och Edwin skrattade åt allt som storebror gjorde. Jag tror han var övertrött, för han skrattade hela tiden medan han fick sin välling också. Haha, mammas gofis! Till slut stupade Elias i säng vid 22-tiden, och Edwin strax därefter. Ja, det blev riktigt sent ikväll. Men så får det bli ibland. Och mamman håller tummarna för en sovmorgon... 😁

Nu är det sena natten och alla pojkarna i familjen sover. Själv är jag inte ett dugg trött. Det snurrar mycket i min hjärna nu! Mest flytt-tankar. På fredag får vi nycklarna, men tapetseringen påbörjas inte förens nästa vecka tror jag. Sedan får vi se om dom hinner slipa/lägga golv innan vi flyttar in, annars får vi väl flytta på alla möbler helt enkelt. Det blir som det blir. Det ska iallafall bli kul att gå dit och mäta och kolla hur rummen ser ut. Jag har nästan glömt allting! 











Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0