en lång och seg dag...

Onsdagen kom med trötta ögon och halsont för mig. IGEN? Edwin sov till 08-tiden och gick verkligen inte med på mina försök till att få honom att somna om... En trött mamma drog sig upp från sängen! 😴

Efter lite kaffe och frukost blev det dock bättre. Vad gjorde man utan denna magiska dryck? ☕️🙏

När vi hade klätt på oss och Edwin hade ätit sin morgongröt, åkte vi en sväng till stan. Mot mitt jobb! Dags att planera lite inför jobb i sommar. Jag ska jobba två helger i början av juni för att "komma igång" lite. Det är över ett år sedan jag jobbade ju... Efter midsommar drar schemat igång. Inleder med en jobbvecka, följt av en ledigvecka. Därefter blir det sex veckors hårt slit innan jag går på mammaledigt igen. Det känns toppen! Visst kommer det kännas jobbigt att vara ifrån Edwin... Men jag jobbar förmiddag och eftermiddag varannan dag, så jag kommer ju ha halva dagarna hemma med familjen! Och varannan helg ledig. Det här blir bra.

Medan vi ändå var på Dackås så blev det en kopp kaffe och lite struntprat. Jag köpte även med en prinsesstårta till dagens födelsadagsbarn. Mattias pappa fyller ju hela 70 år idag! 

Väl hemma igen kändes allt segt och jobbigt. Edwin blir så fruktansvärt uttråkad och gnällig när det bara är vi två hemma. Ingenting är roligt... Jag vet inte hur jag ska aktivera och roa honom? Det enda som duger är att gå runt i lägenheten och bära på honom. Annat är det om pappa eller någon annan också är här hemma. Då är han mer nöjd och lugn! Snacka om att morsan känner sig urtråkig... 😌

Efter massor av försök till att roa min lilla gosse blev det "äntligen" dags för en powernap. Vi båda behövde ladda batterierna! Efter det tickade klockan på rätt bra och pappa M kom hem från jobbet. Glad bebis! 

Edwin fick äta middag, vi vuxna höll oss till lite senare. När lilleman hade ätit upp åkte vi nämligen till Bobygda. Det vankades smörgåstårta hos 70-åringen! Mmmm... Alla Mattias morbröder var där också. Edwin verkade trivas bland alla människor, inte det minsta gnällig. Det fanns ju mer än bara mamma att titta på, haha. Men han vart rätt sur över att han varken fick smaka smörgåstårta eller glasstårta, stackarn! 

När vi var mätta och belåtna var det dags att åka hem med en trött bebis. Han somnade på stört i bilen! 

Det blev ett bad när vi kom hem. Först tvättade jag håret och duschade av mig, sedan fick Edwin komma i och plaska med mig. Och som han plaskar! Det stänker överallt och han blir helt lycklig. Gofis... När vi var rena och fina blev det hopp i pyjamasen och välling. Det blev rätt sent ikväll, tror klockan var närmare 21:30 innan han slog igen sina blå. Så nu hoppas mamman som vanligt på sovmorgon!

Vi vuxna har intagit soffan och slötittar på teve. Lite kvällsfika och sedan hopp i säng. Det är sjukt hur trött man kan bli av att bara vara hemma med en bebis? 😄









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0