en vaken natt... 😮

MĂ„ndag och ny vecka. Julen har passerat och ett helt nytt Ă„r tar snart vid. Det gĂ„r undan! 🙈

Imorse var jag sĂ„ trött nĂ€r Edwin vĂ€ckte mig att jag inte visste vart jag skulle ta vĂ€gen. För det första sĂ„ lĂ„g jag vaken rĂ€tt lĂ€nge och lĂ€ste igĂ„rkvĂ€ll. För det andra sĂ„ kunde jag inte somna pĂ„ grund av jobbiga hostattacker. För det tredje sĂ„ vaknade Edwin vid 02-tiden (precis nĂ€r jag Ă€ntligen somnat) och kĂ€nde för att vara vaken i nĂ€stan tre timmar... Det kanske var dĂ€rför jag kĂ€nde mig mer död Ă€n levande klockan 07:30 dĂ„ han tyckte att vi sovit klart. 

Sömnbrist, halsont, feber, genomtĂ€pt nĂ€sa och ett dunkade huvud. Godmorgon... SjĂ€lvklart sĂ„ var Mattias tvungen att rycka in pĂ„ jobbet precis idag. SĂ„ jag hade inga andra val Ă€n att masa mig upp frĂ„n sĂ€ngen. 

Kaffe! TvĂ„ koppar senare kĂ€ndes det iallafall lite bĂ€ttre... Fast en jĂ€vulsk huvudvĂ€rk hĂ€ngde kvar. Det var sĂ„dĂ€r sĂ„ det ilade vid varenda rörelse. SĂ„ fort jag reste mig upp sĂ„ blev jag yr och illamĂ„ende. Turligt nog sĂ„ hittade jag hemmets sista alvedontablett och en ipren. Ah, kĂ€nslan nĂ€r huvudvĂ€rken slĂ€pper Ă€r underbar! Äntligen fick Edwin en mamma som orkade klĂ€ pĂ„ honom annat Ă€n pyjamasen och sedan leka en stund. 

Förmiddagen försvann hĂ€r hemma. Jag tog varje tillfĂ€lle i akt till att vila, hade tur att Edwin var pĂ„ strĂ„lande humör och lekte riktigt bra! 

Mitt pĂ„ dagen var det dags för en powernap. Trots en dĂ„lig natt sĂ„ ville han inte sova... Vart fĂ„r du all energi ifrĂ„n unge? 🙈

NĂ€r han tillslut somnade blev det en lyxig vila för mig. En kopp kaffe, bulle och Stalker-boken! 👌

Efter ungefĂ€r 1,5 timmes lĂ€sning hörde jag nĂ„gon som ropade pĂ„ mamma. En glad liten kille, sĂ„ himla gosig! Ganska direkt fick han lunch, sedan Ă„kte vi upp till mamma/mormor. 

VĂ€rldens bĂ€sta mamma gjorde pannkakor till sin sjuka lilla dotter. Sedan kokade hon upp vatten med ingefĂ€ra, slĂ€ngde in mer ved i kaminen och lekte med Edwin medan jag lĂ„g i soffan och lĂ€ste. Hur bra kan man ha det? KĂ€nde mig nĂ€stan lite lat och oförskĂ€md dĂ€r jag lĂ„g som en padda och inte rörde mig ur flĂ€cken. Men ja, Ă€r man sjuk sĂ„ Ă€r man. Och man blir aldrig för liten för att söka tröst hos sina förĂ€ldrar nĂ€r man Ă€r dĂ„lig! â„

Vi stannade lĂ€nge pĂ„ NorrvĂ€gen. Edwin tyckte det var kul att busa med mormor, och Ă€ven morfar nĂ€r han kom hem. Fast han tyckte nog att höjdpunkten var nĂ€r han i smyg fick tag i en chokladask. Tyst som en mus hade han öppnat pappret pĂ„ en wienernougat och mumsade för glatta livet nĂ€r mormor kom pĂ„ honom. Haha! 🙊

Runt 17:30-tiden kom vi hem. Pappsen hade gjort middag, julkorv. Sedan försvann kvĂ€llen utan att vi gjorde nĂ„got speciellt... Edwin lekte pĂ„ Elias rum, jag plockade och donade lite hĂ€r hemma och Mattias diskade. Sedan skulle han ivĂ€g och köra ut lite köttfĂ€rs, sĂ„ jag och lilleman blev ensamma. 

Ett bad för Edwin! Roligt som vanligt tyckte han. Sedan hade jag en gosig pyjamaskille som verkade trött. Vi gjorde vĂ€lling och han höll precis pĂ„ att somna, nĂ€r jag fĂ„r vĂ€rldens hostattack. Har nĂ€stan inte hostat pĂ„ hela dagen, men sjĂ€lvklart skulle det komma precis dĂ„. Edwin blev klarvaken och vĂ€grade sova sen. Försökte natta honom i en timme, sedan kom Ă€ntligen Mattias hem. Inte för att det blev bĂ€ttre men... Edwin skulle "upp upp upp" och blev vaken en bra stund. Tror klockan var 20:30 nĂ€r Mattias fick honom att somna. Min lilla Ă€lskling! 

SjĂ€lv tog jag en dusch och sjönk ner i soffan. TĂ€nde ljus och lĂ€ste lite. Snart ska jag krypa ner i sĂ€ngen och lĂ€sa ut resten av boken. Drygt 600 sidor pĂ„ tvĂ„ kvĂ€llar och en dag, dĂ„ förstĂ„r ni att boken Ă€r bra va? 😅






Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0