en lång söndag... 🙈

Söndag och morgon vid 06:45 ungefär. Efter en halvtaskig natt var man ganska mör... En förkyld Edwin låg mellan oss och vred på sig hela natten. Även Elias kom upp två gånger. En kissolycka, sedan dröjde det en halvtimme innan han kom upp igen och inte kunde sova. Men det kunde han visst det, det gick fort efter att Mattias gått och bäddat ner honom. 

Kaffe, kaffe, kaffe. Jag, Mattias och Edwin satt vi köksbordet och vaknade till liv. En kvart senare kom även Elias upp. Där kickade vi igång dagen! 

Mattias skulle leverera köttfärs, så denna söndag spenderade jag och barnen själva. En trött mamma, en snorig lillebror och en pigg storebror. Tjohej... Men vi hade det bra ändå! 

Förmiddagen rullade på. Frukost, påklädning och en powernap för Edwin. Medan han sov så tittade jag och Elias på film från när han var liten. Han tyckte det var sååå kul. Fast varenda leksak han såg på filmen skulle han prompt ha NU... Vissa saker har vi rensat bort, så då vart han ganska sur. Men det gick fort över! 😅

När Edwin vaknade fick han lite mat, sedan åkte vi mot stan. Handlig! Att varken ha blöjor eller barnmat hemma är ju inte så bra... Men först åkte vi till min mormor, fikadags! Elias åt bra, kompensation för den dåliga frukosten. Sedan lämnade vi Edwin där och åkte till Maxi, bara jag och Elias. 

Det behövde fyllas på lite här hemma. Elias skötte sig superbra enda till slutet. Då skulle han bara ha och ha och ha. Hotade med att rymma och springa ifrån mig. Stod och skrek att han skulle ha en drake (?) annars ville han inte vara med mig. Tålamod... Det löste sig bra ändå efter ett tag. Bara man får honom att lugna ner sig och lyssna, sedan försöka föra hans tankar på något annat. 

Innan vi åkte hem blev det ännu en fika hos mormor. Sedan somnade Edwin gott i bilen. Han sov en stund när vi kom hem också, så jag fick dona lite medan Elias lekte själv. Disken försvann från diskbänken! 👍

Eftermiddagen gick segt. Uttråkade barn... Och jag var så trött så jag orkade bara göra korv med bröd till middag. Riktigt illa! Men Elias åt bra och blev mätt iallafall, så jag tror inte att han lider så mycket av min lathet idag. 

När klockan närmade sig 17-tiden höll jag på att få spunk. Missnöjda pojkar! Vi klädde på oss och tog en promenad till lekparken. Härligt! Där fick Elias busa och göra av med lite överskottsenergi och Edwin var nöjd som fick titta på sin tokiga bror. Testa gungan fick han göra också, vilken hit. En sväng på ica blev det med, sedan hade vi slagit ihjäl en hel timme! Ja ibland känns det faktiskt så... Låt tiden gå fort så det blir kväll. //Trött och förkyld mamma. 

Vid 18-tiden kom Niklas hit, dags för bingolottokväll. Även Emilia och hennes Robin kom för att spela. Trevligt! Även fast barnen var vakna under alla tre bingons. Full fart, haha. Mot slutet vart Elias riktigt tokig, sprang runt och skrek. Rädd för att somna ståendes? Haha. Riktigt trötta var dom båda två! Men jag hade lovat Elias att få vara vaken till pappsen kom hem. Det gjorde han vid 20-tiden. 

Kvällsfika med hela familjen, ett under att Edwin fortfarande var vaken utan grin och gnäll... Men klockan 20:30 kastade han in handduken, tröttis! Elias somnade strax innan 21-tiden. Lite väl sent eftersom det är dagis imorgon. Ibland blir det så! 

Nu är det snart dags för oss vuxna att tacka för oss med. Om vi är trötta? Nåååågot. Inte mycket vila denna helg... Så det ska bli skönt att sova nu. Hoppas bara natten blir bra! 🙈







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0