återuppleva förlossningarna... 💥

Något jag ofta tänker på, och går igenom i mitt huvud, är mina förlossningar med Edwin och Elsa. För jag vill verkligen inte glömma dom. Det vore SÅ hemskt. Därför har jag kommit på att jag ska skriva ner lite minnesstolpar från båda gångerna, så att de finns sparade för alltid. Nog för att jag skrev om förlossningarna ganska direkt efteråt. Men med lite distans har det kommit upp så många minnen och känslor som jag vill spara. För alltid...

Edwin 2013-11-03
Första graviditeten var en mycket enkel graviditet. Jag var skonad från illamående, halsbränna, foglossning och precis allt annat. Mitt enda tecken på att det närmade sig förlossning var att mina fötter svällde upp och att jag samlade på mig flera kilo vatten de sista veckorna. Men det vissta jag ju inte då, att det skulle vara dags. För Edwin hade andra planer än att födas den 27/11 som planerat...


Kommer ihåg att det var fredag när allt startade, eller det hann nog bli lördag förresten. Men iallafall, minns att jag hade Elias hemma med mig på fredagen. Mattias jobbade. Det var som vilken dag som helst och jag var i vecka 36+3 ungefär. Tog en vagnpromenad med Elias, dammsög och storstädade lägenheten. Kommer till och med ihåg att Elias tittade på Pettson och Findus på surfplattan med hörlurar medan jag dammsög. Och då är detta snart 4,5 år sedan... Läskigt vad man minns ändå! 

På kvällen åkte vi till Elias farmor och farfar för att att sova över där allihopa. Faster Kicki och Kusin Frida var också där vilket Elias tyckte var sååå kul. Minns att det busades mycket och att vi kom i säng sent. Kan känna än idag hur jobbigt jag hade att somna den natten. Inga smärtor eller speciella känslor, men bara extrem svårt att sova. Och jag hade nog precis somnat till när jag vaknar av att vattnet gick! 

Där kan vi snacka förvirring. Jag var inte alls beredd på detta, och var verkligen förtvivlad när jag väckte Mattias. "Jag tänker inte ringa förlossningen, det är ju inte dags än!" Men jag gjorde ju det ändå. Vi blev omedda att åka hem från Bobygda och sova hemma, sedan komma in på en koll dagen efter. Elias vaknade mitt i allt och undrade vad som stod på. Resten av huset vaknade också, så Elias fick stanna kvar och sova över. Jag och Mattias åkte hem, minns att jag sms:ade med mamma som jobbade natt. Minns också den blå handduken jag fick av svärmor att ha mellan benen, och den stora blöta fläcken i deras säng. Haha.

Väl hemma var jag så nervös att jag tog en dusch, tvättade håret och rakade benen (!!!) mitt i natten. Hade inga värkar, förens vi gick och la oss. Skulle försöka sova men var på tok för nervös för det. Och till slut tyckte jag att det gjorde så pass ont att vi åkte in på förlossningen. I efterhand vet jag nu att det var för tidigt, men hur skulle jag veta?

Hela lördagen spenderades i ett rum som vi nästan hann bli hemmastadda i... Vi hade galet mycket packning, fotograferade en massa, var ute och gick, åt godis och hade det liksom mysigt. Trots smärta. Minns att vi kollade på "så mycket bättre" men att jag hade värkar som gjorde det svårt att hänga med. Sov nästan ingenting sedan vattnet gick, så jag var extremt utmattad. När en barnmorska sedan kom in och föreslog att jag skulle få morfin att sova på, och att det skulle bli igångsättning två dagar senare höll jag på att avlida. Minns att jag grinade att och sa att det gjorde såååå ont nu, så hon beslöt sig ändå för att se om jag var öppen något. Ingen kolla hade gjorts eftersom det fanns infektionsrisk iom att vattnet gått. Och värkarna var inte värst intensiva enligt ctg-kurvan. Men nåväl, en check gjordes och då kastades hela planering om. Öppen 6 cm! Yes, det var inga låtsasvärkar jag hade! 

Detta var på kvällen, och vips skulle jag rullas in i ett förlossningsrum. Kommer ihåg hur jag vred mig och grinade av smärta medan dom rullade ut mig i korridoren. Fick frågan om jag ville ha epidural, och det ville jag. Narkosläkaren kom in, och gud - jag var i himlen. Den här stunden minns jag som mysig... Nu var det på allvar, vi skulle snart få träffa våra bebis. Vi visste inte kön och allt var så spännande och nytt! Kände inte värkarna, men kände trycket nedåt. Kunde även sova någon timme för första gången på länge! Men vid midnatt satte det igång på riktigt. Och det tog tid, för jag kände inte krystvärkarna riktigt. Visste heller inte hur jag skulle krysta... 

Men det gick ju bra tillslut. Kommer ihåg att det gjorde ont såklart, men att värkarna innan epiduralen gjorde SÅ mycket ondare än själva förlossningen. Och känslan när hon bad mig andas i sista värken, och jag fick höra bebisskrik kommer jag aldrig att glömma. Jag fick upp min bebis på bröstet och var helt tom och slut av utmattning och sömnbrist, men så lycklig. Mattias filmade mig precis när jag fått upp Edwin på mig och jag ser verkligen helt borta ut. Mattias såg direkt att det var en pojke och jag kommer ihåg att han även sa "med tio fingrar och tio tår". Våran perfekta lilla kille. Mattias gick iväg och vägde/mätte medan jag fick gå och duscha. 3408 gram och 50 cm lång. 

Något som slagit mig såhär 4,5 år efter denna förlossning är att jag aldrig hade minsta lilla tanken på att vår bebis skulle vara "för liten" och behöva vård. Han föddes ju ändå i vecka 36+4 eller 5 liksom. Men nej, den tanken fanns aldrig. Vilket kanske var tur, det hade nog bara bidragit till en massa orostankar... Nu var han ju lagomt stor och klarade förlossningen galant. 

Vi stannade två nätter på bb och den tiden minns jag som jättemysig. Besök, hjälp med amning, färdig mat, godis, mys och en riktig bebisbubbla! Har så mycket mer känslor kring min första förlossning, men det är svårt att sätta ord på allt. Min största händelse i livet, att för första gången bli mamma till min älskade Edwin! 

Elsa 2017-09-16
Graviditeten med Elsa var också väldigt enkel måste jag säga. Väldigt lik graviditeten med Edwin faktiskt. Slapp illamående, foglossning och halsbränna. Men blev lika uppsvälld i fötterna. Och nu var jag ju höggravid under sommaren vilket gjorde att jag blev ännu mer svälld. Dessutom hade jag riktigt ont i fötterna och var mycket tyngre än när Edwin föddes. Typ 15 kg tyngre, vilken såklart kändes.

I och med att Edwin föddes för tidigt var jag väldigt inställd på att Elsa också skulle komma tidigt. Men kroppen lurade mig ändå totalt. Precis som med Edwin hade jag inte en endaste liten förvärk, utan allt startade lika pang tjong.

Minns att även detta var en fredag. Var hemma med Elias och Edwin. Trivdes hemma efter att både sovrum och toalett/tvättstuga blivit färdigrenoverade. Phew, vi hann! Men just den här fredagen var jag ändå lite deppig... Kände mig tung i kroppen, och hade inga som helst tecken på att något var på gång. Hade varit megaförkyld under veckan, och tröttheten hade aldrig varit såhär extrem... 

Vi låg i soffan stora delar av dagen och kollade på Pippi på de sju haven. Lade upp en bild på instagram på min mage, liggandes i soffan. Gnällde lite på att det kändes som en evighet till den 27/9 när vi hade bf. Liksom 12 dagar kvar, om jag inte går över till och med. Fötterna hade ju till och med blivit mindre svullna?! 

På kvällen åt vi tacos, sedan tog jag med mig min godisskål in till sovrummet och kollade på Greys Anatomy och sov om vartannat. Fortfarande lite less på livet...

Vi kom i säng rätt sent den natten. Minns att vi stog i köksfönstret och kollade ut på två fulla personer som stod vid vägen utanför vårt hus och diskuterade. Inte ofta man ser folk efter vägarna här ute på kvällarna eller nätterna, haha. Sedan kröp vi ner i sängen och jag somnade framför Greys anatomy i vanlig ordning. Kände lite svag mensvärk innan jag somnade, men ingenting jag la någon vikt vid.

Som alltid vaknade jag kissnödign efter någon timme. Klockan hade då redan blivit 05:40 och jag tyckte att det redan var blött i trosorna. Ooops, bråttomt till toaletten... Men där insåg jag att det nog var vattnet som började sippra. CHOCKAD! Smög mig in till Mattias och försökte säga lugnt och sansat att vattnet hade gått. Men vi blev nog lite väl högljudda, för Eliasa vaknade nämligen och kom ner. Så roligt att han fick vara med även vid denna vattenavgång! 

Jag ringde till förlossningen och berättade läget, och dom ville ha in oss direkt med tanke på att det varit blod i vattnet och eftersom det var andra barnet. Det brukar gå snabbare då, och dom tyckte att förra förlossningen gått snabbt (det tyckte inte jag, haha). Men vi ringde iallafall till mamma som kom hit på direkten, sedan rullade vi in till förlossningen.

Jag hade inga värkar på morgonen när vi kom in. Tror klockan var runt 07-tiden när jag blev uppkopplad mot ctg. Men nepp, inget regelbundet. Fick en del sammandragningar, men inte tillräckligt. Jag blev även undersökt med ultraljud för att kolla mängden vatten som fanns kvar, och då blev domen att "det kanske inte var vattnet som gick". Men jag var ändå rätt säker på att så var fallet, men fick snällt åka hem igen runt 08-tiden. Suck.

Vi hann bara hem till Forsa så började värkarna komma med en väldig fart och styrka. Aj! Jag låg och vred mig i sängen, kunde knappt andas. De påminde om de värsta värkarna med Edwin, men jag försökte hålla ut. Men tillslut kändes det som att jag ville föda, så Mattias ringde förlossningen igen och vi fick åka tillbaka in.

Bilresan var vidrig. Har nog aldrig haft så ont... Värkarna kom varannan minut och jag blev rädd för att det skulle bli SÅ mycket värre. Detta var väl vara början? När vi kom fram till förlossningen hade jag svårt att gå in. Ville liksom krysta i varje steg. Ändå fick vi sitta i väntrummet en stund eftersom det var fullt. Det var sjukt jobbigt. Låg i en hård soffa och stönade och grät. En liten flicka och hennes mormor/farmor som satt där visste knappt åt vilket håll dom skulle kolla. Sedan kom det äntligen en barnmorska som skulle ropa in en annan som precis kommit, men hon såg nog hur ont jag hade så vi blev insläppta dirket.

Kom upp i sjukhussängen klockan 10:10 och blev undersökt. Tror vi alla fick en chock när jag var 6 cm öppen. Wow, nu händer det! Fast så tänke jag egentligen inte... Jag hade så fruktansvärt ont och ville bara ge upp helt. Sa det flera gånger också. Jag minns precis hur vår barnmorska såg ut, så lugn och snäll. Men jag skämms än idag för hur otrevlig jag var. Svor och gnällde när jag fick höra att ingen epidural skulle hinnas med. Styrde och ställde så dom fick knappt undersöka mig. Kan skratta (lite) åt det nu i efterhand, för jag vet ju att dom är vana.  Var i någon slags smärt-chock. Öppningsskedet gick jättesnabbt och på mindre än en timme var jag helt öppen. Fick frågan om jag ville prova lustgas, men jag viftade bara bort den och fortsatte sura över att jag inte fick någon bedövning. Mattias skämdes över hur otrevlig jag var har han sagt nu efteråt. Så jäkla bitchig. Ändå sa han inget under förlossningen. Han satt där så snällt och baddade min panna med en kall blöt handduk, höll min hand och tvingade i mig saft trors att jag skrek åt honom att ta bort glaset. Gnällde också över att jag var kissnödig, så dom fick tappa mig mitt upp i allt med. I vanliga fall är jag en sån person som bryr mig alldeles för mycket om hur andra männsikor uppfattar mig och vill aldrig liksom "trampa någon på tårna". Men under den här förlossningen var jag verkligen så långt ifrån mitt rätta jag man kan komma. Men jag hade allvarligt panik av smärtan. Kunde inte andas eller tänka klart alls. Barnmorskan fick "skälla tillbaka" lite och be mig fokusera. Och hon fick mig faktiskt att lyssna.

Krystningen gick lika fort och på bara 2 minuter var vår älskade lilla dotter ute. Den här gången visste vi ju att vi väntade en flicka. Eller liten, hon vägde 4275 gram och var 52 cm lång! Men om jag ska jämföra själva krystningsskedet med Edwin som var 1 kg lättare så var det faktiskt ingen större skillnad på smärta. Även nu var det "skönt" att få börja krysta och sluta tänka på dom hemska värkarna. Känslan när bebisen kommer ut och all smärta liksom bara följer med är magisk.

Direkt efter förlossningen kände jag mig lite snopen och var lite ledsen över att det gått så fort. För fort. Från första värk vid 09-tiden och så var hon helt plötsligt hos oss klockan 11:34. Jag hade inte ens hunnit förbereda mig. När jag gick och la mig kunde jag aldrig ana att hon skulle vara här morgonen efter. Vi hann inte ens ta med förlossningsväskan in. Ingen fotografering/film med kameran, inte äta godis, inte hinna mysa och vara pirriga som vi hann med Edwin. Det gjorde mig lite ledsen, för jag hade nog förväntat mig att det skulle vara ungefär lika den här gången... Men ju längre tid som går har jag accepterat detta och är ändå glad att det gick så fort och bra. Elsa kom 11 dagar tidigt, men jag tror fortfarande att "mitt datum" efter senaste mensen stämde. Jag hade den 12/9 och ultraljudet sa 27/9. Och så kom hon, stor och go, den 16/9. 

Tiden på bb var lika mysig nu som första gången. Skulle kunna föda barn igen, bara för att få ligga på bb. Nästan. Och första mötet med brorsorna var magiskt. Så himla mysigt! Sen fick dom sova hos mina föräldrar medan vi stannade på bb en natt. Den tiden saknar jag! 

Det går knappt att jämföra själva förlossningarna, förutom att båda två startade spontant med vattenavgång. För tidigt dessutom. Annars skiljer det på smärta (andra gången värst, hade ju ingen bedövning då heller) och krystarbetet då det första gången tog över en timme och andra gången bara 2 minuter. Och spädbarnstiden ska vi inte tala om... Helt olika upplevelser. Edwin hade kolik och var allmänt missnöjd sina första månader. Nätter av skrik och panik. Sömnbrist och gråt. Elsa har varit lugnet själv. Alltid sovit bra och varit nöjd med livet. Kan nog räkna hennes vakennätter på en eller två händer. Så det är en otrolig skillnad att vara mammaledig nu. Även om jag såklart ändå älskade varje dag med bebis-Edwin också.

Jag hoppas att jag alltid kommer att minnas mina förlossningar när jag tittar på mina fantastiska barn. Edwin och Elsa, tänka att ni är mina! ❤️

(null)

(null)

(null)
 
En nyfödd Edwin ⬆️

(null)

(null)

En nyfödd Elsa ⬆️



nytt husdjur... 🐭

En ny vecka har tagit vid och vi känner doften av mars snart. Nu vänder livet hörrni. Men för oss började inte den nya veckan speciellt bra, vi har nämligen fått ett oinbjudet husdjur...

Mattias tyckte ju att han såg en liten mus härom dagen, men jag ville in i det längsta tro att han sett i syne. Det funkade bra, enda tills jag såg den själv. En liten mini-näbbmus som knappt är lika stor som min tumme. Men ändå. Så obehagligt! Jag tappade nästan livslusten (okej, lite överdriv) och vågade knappt röra mig här hemma.

Så nu är huset utrustat med musfällor för att fånga den lilla rackaren (det verkar tack och lov bara vara en) och jag har även beställt hem elektriska musskrämmare. Har seriöst övervägt att skaffa katt med. Men Mattias tror att det bara är mitt crazy-spontana-jag som vill det, så han försöker bromsa mig. Fast, vore det ändå inte lite mysigt med en kattunge? Eller kommer jag bli galen på katthår, döda indragna djur, kattpiss och fästingar? Men vi säger såhär... skulle musfällor och musskrämmor inte fungera, eller om vi inser att det är fler än en, så kan jag lova att vi skaffar oss en liten misse. 

Vi har aldrig tidigare haft problem med möss under de 2,5 åren vi bott här. Förutom i förrådet bredvid vedboden, men det sitter ju inte ens ihop med huset. Så detta kom som en  chock för mig. För tydligen är det vanligt att de tar sig in under höst/vinter och dom behöver bara några millimeters springor för att kunna komma in. Alltså, fyfabian... Nää om man skulle ta och flytta till en lägenhet på sjunde våningen? 🙄

Den här dagen har alltså inte varit den bästa. Har på riktigt mått dåligt av att tänka på den lilla (stackars) näbbmusen. Som nog mår alldeles förträffligt här inne med massa värme och mat som den hittar. Har mest bara skrotat runt här hemma och tjatat på Mattias om ett kattköp. 

Barnen tycker iallafall att den lilla musen är sååå söt och gullig. Edwin tror på allvar att det är vårt husdjur nu, och att musfällorna är små matställen bara. Vi får väl hoppas att vi fångar den på natten när han inte ser! 

Elsa har knappt fått vistas på golvet. Hoppgungan har gått varm idag. Men på en filt fick hon iallafall ligga och vädra rumpan en stund, samt öva på att sitta. Hon sitter själv i flera minuter nu, så himla duktig. Det sa liksom bara pang tjong från en dag till en annan. 

Elias har varit i skolan idag, men Mattias är sjukskriven veckan ut pga operationen. Skönt att ha honom hemma så jag slipper rodda allt med barn och hus och mus helt själv. 

Nej, nu ska jag krypa ner i nytvättade lakan/påslakan och försöka sova. Trött. Låg vaken så länge igår och letade efter kattungar som är till salu... 

(null)

(null)

lördagsmyset... 🍭

Lördagen inleddes fint med en sovmorgon. Och trots att Elsa sov enda till 05-tiden innan hon ville äta så var jag trött när jag vaknade. Men vad gör det när man får kaffe på sängen framför os-curlingfinalen? ✌🏼

Dagens humör: myshumör, blandat med trötthet. Känns som jag är trött varje dag nu, men jag vet att det är årstiden. Februari, mars och april tar verkligen fram den värsta verisionen av mig. Sååå, det är bara att hålla ut några månader till... 

Dagens utflykt: ja, efter många innedagar kände hela familjen att det var dags att lämna vårt trygga bo. Enda till ica maxi bar det av, har ni hört på maken!? Men det räckte för att tanka lite ny energi och se lite annat. Edwin hade plånkan med sig och shoppade lite av julklappspengarna som ännu finns kvar. Nöjd kille! Sen fick han träffa "ica maxi-figuren" som bjöd på en high five och en frukt. Det levde Edwin länge på! 

Dagens what the fuck: Elsa slog på stort och sov mellan 15:00-18:00. TRE TIMMAR! Så länge har hon aldrig sovit tror jag, brukar mest vara 40-60 minuters sovpass på dagarna. 

Dagens upptäckt: ja, jag tog på mig en vanlig bh imorse efter att jag duschat. Men fyfabian vad oskönt. Var sååå jävla skönt att släppa dom fria nu ikväll. Är det verkligen förbjudet att ha amnings-bh trots att man inte ammar? Annars får jag nog öppna plånboken och shoppa lite nya skönare varianter. 

Dagens middag: köttbullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt. På en lördag. Var så himla sugen på det och var bara tvungen. Har tydligen gravidcravings kvar med...

Dagens bästa: var faktiskt att få spendera lite ensamtid i tvättstugan. En lite halvgnällig Elsa (fick tillbaka febern, om än bara 37,7 grader) och en socker-speedad Edwin är inte att leka med alla gånger. Att vara i min älskade lilla tvättstuga och vika, hänga, lukta och andas är verkligen terapi ibland. 

Dagens skrik och panik: uppstod när Mattias påstod att han såg en liten mus springa över vardagsrumsgolvet. Aaaah! Jag har nog aldrig fått upp Elsa så fort från golvet, och vips stod jag i fåtöljen med darriga ben. Jag trodde inte jag var rädd för dessa små varelser. Men att ha dem i vardagsrummet känns ju inget vidare. Vi såg aldrig till någon mus, så vi hoppas att han såg i syne. Annars vet jag inte vad jag gör. Flyttar? Spikar igen hela vardagsrummet? 

Dagens mysigaste: lördagsgodis och tv-mys. Elsa fick ha naken-mys under tiden, hon älskar att ligga med rumpan i vädret och smaska på sina fötter. 

Dagens sista timmar: barnen somnade fort och vi vuxna har haft soffmys. Vissa kvällar är det extra skönt när barnen somnar... Ska snart krypa ner i sängen och ladda för den sista os-dagen. Blir mysigt att vakna till damernas tremil imorgon! 

(null)

fredagslistan... 🎉

Fredagen är här och vi har haft (ännu) en hemmadag. Tur man trivs hemma alltså, annars hade jag nog gått under. Tänker tillbaka på tiden i vår sista lägenhet och får nästan lite ont i magen. En galet fin 4:a som vi fick renoverad och allt, men oj vad grannar och läge spelar roll. Det var liksom något som hela tiden låg och gnagde... Men nu är vi här, i vårt första hus och trivs med livet. 

Dagens godmorgon: vaknade av att Edwin kom och trängde ner sig bredvid mig och Elsa. Mattias låg ihopkurad på andra sidan sängen. Trångt och mysigt... Vi startade teven och låg kvar en extra stund. 

Dagens känsla: fredagstrött kan man kalla det. Den här veckan har verkligen satt sina spår. Har bara velat sagt godnatt och gått och lagt mig hela dagen typ. Omöjligt dock. 

Dagens motion: fick jag när det var herrarnas stafett i skidskytte. Har aldrig skejtat så fort i vardagsrummet tror jag. Gardinerna fladdrade. En del hopp och konstiga kryp/ål-moves på golvet blev det med. Var fasen svettig när det stog klart att sverige tog guld. Hipp hurra! 

Dagens kläder: hur många dagar i rad får man hasa runt i fula myskläder egentligen? Jag har ingen aning, så jag kör på bah... 

Dagens vettiga: tog mig i kragen och tog fram dammsugaren. Hejdå dansande dammråttorna! Ses väl om några dagar igen antar jag... Städade även badrummet, vek tvätt och körde igång en ny maskin. En helghandling hanns också med medan Elsa sov på eftermiddagen.

Dagens bedrift: går utan tvekan till mig själv, faktiskt. Jag har för första gången fyllt på pellets OCH sotat pannan. Kan säga att jag hellre (med glädje) sköter tvätt och städ i framtiden! 

Dagens mat: jag hade önskat en god middag, men är det fredag så känns tacos ändå hyffsat givet. Dumt att bryta vissa traditioner. Hemska saker kan hända! 

Dagens mest otippade: var när hela familjen (inklusive jag själv) drösade ner i sängen efter maten och bara slappade i drygt en timme. Bara låg, huller om buller, kikade på youtube-klipp på teven, åt godis och drog till och med fram täckena under överkastet. Inte likt mig som är alergisk (på riktigt) mot att vistas i sängen med kläderna på. Det är nästan strängt förbjudet... Men idag blev det ett undantag, och fyfabian vad mysigt vi hade det alla fyra. Elsa somnade till och med mitt i myset. 

Dagens roligaste: var när en budgubbe knackade på dörren med en leverans från next. Som jag gjorde igår. Alltså, hur sjukt? Gratis frakt, billiga kläder och hemleverans så snabbt. Men jag måste ha gjort beställningen rätt tidigt så det precis hann packas den dagen, för jag kompletterade med en till beställning på kvällen (ooops) och den kommer först på måndag. Men kul med nya fina kläder till Elsa! Har aldrig shoppat från next förut men det kommer troligtvis bli en ny dyr hobby nu.

Dagens insikt: det kanske vore på tiden att sluta använda amnings-bh när man inte ammar eller? Den senaste veckan har jag inte ammat alls, men har fortfarande dessa på mig. Sköna som tusan, men en aning konstigt? Imorgon tar jag nya tag. Kanske.

Dagens heja: går till Elsa som övar för fullt på att sitta själv nu. Bara förra veckan satt hon dubbelvikt om man släppte henne, idag satt hon nästan en minut själv. Heja gumman! 

Dagens energikick: fick vi såklart efter lite utelek. Friskluft kan verkligen göra under! Så fort Mattias blir helt återställd ska jag försöka komma igång med ensam-promenader på kvällarna. Min kropp skriker efter rörelse och motion. Säckar ihop snart... 

Dagens sista timmar: vi har mest bara myst på som resten av dagen. Eldat, badat Elsa, lekt uppe på Edwins rum och kvällsfikat. Barnen somnade sent, och jag ska snart göra detsamma. Känns som att jag har gjort en 70 timmars "grisvecka" på jobbet ungefär. Jobbet som inte finns kvar nu, så sorgligt... Men ska ändå bli spännande att vara med om omplacering i kommunen på ett vis. Lite nytt. Även om integrationssekreterare var det bästa jobbet jag någonsin haft. Det jag liksom utbildat mig till. Men framtiden är oviss, och vips kanske vi behövs igen. Eller det gör vi ju nu med, verkligen, men just ungdomsboendena kanske behöver öppnas igen. Vem vet? På tal om jobb fick jag iallafall löneökningsbesked idag. Alltid något i dessa dystra jobbtider! 

(null)

(null)


vårt lilla sjukhus... 🏥

Hallå från sjukstugan. Dagarna har sprungit iväg och här hemma blev vardagen lite upp och nedvänd... Mattias opererades för blindtarmen lite huxflux och Elsa har upplevt sin första feber i livet. Så jag agerar både sjuksköterska, mamma, tvätterska, städerska, kock, snöskottare och pelletsvakt på egen hand nu. Har tänkt både en och tre gånger att jag är lyckligt lottad som har någon att dela allt detta med vanligtvis!

Men trots allt elände har vi haft det mysigt ihop ändå. Och trots att Elsa haft feber har hon varit på hyffsat bra humör och sovit så sjukt bra på nätterna. Nästan så det känns dumt att skriva om det, det brukar man få igen... Men första febernatten, när jag var ensam med barnen, sov hon mellan 20:30 och 06:15 i sin säng utan att vakna en endaste gång. Jag som somnade rätt tidigt ifall natten skulle bli jobbig var ju helt förvirrad när jag vaknade, sju timmars ostörd sömn var ju inte igår direkt... Snarare en evighet sedan. 

Natten därefter somnade hon sent pga konstiga sovtider på dagen eftersom hon hade feber, men sov då 21:30 till 05:30 i sin säng utan uppvak. Det vore ju riktigt drömmigt om hon fortsätter såhär, att nattmålen inte behövs längre... Men å andra sidan är det inte så jobbigt att göra i ordning en flaska heller, förbereder alltid innan läggdags med rätt mängd vatten i termosen från twistshake och rätt mängd pulver i tillhörande burk som jag har vid sängen. 

Ja nu är det bara ersättning som gäller för donnan. Precis som det blev med Edwin kring 5 månader. Min mjölk räckte inte till den här gången heller och amningen blev riktigt bökig mot slutet... Försökte hålla ut med nattamningarna, men det slutade med att hon aldrig blev mätt och ville sova med mammas tutte i munnen halva natten. Så det är med lite sorg i hjärtat jag inser att amningen nu är ett minne blott. Kanske för resten av mitt liv. Men samtidigt är jag glad över att det gick så pass bra att sluta. Och när amningen är över får man ju göra vissa saker som varit förbjudet i flera flera månader... Gissa? Ja, jag är tillbaka i snusträsket. Det gick läskigt fort att falla dit igen. "Bara någon klapp-på-axeln-prilla".... 🙄

Idag har Elsa iallafall varit feberfri stora delar av dagen. Som mest hade hon 38,7° men sedan har det legat kring 37,5-37,9° ungefär. Men hon har hela tiden ätit som vanligt, bara krävt lite extra närhet och det är ju mest bara mysigt. Speciellt när hon somnar på en i soffan! 

Däremot har det varit lite kämpigt eftersom Mattias inte får bära något tyngre än 2 kg såhär efter operationen. Han är även öm och har svårt att röra sig, så jag hade nog önskat mig några extra-armar dessa dagar...

Och så har vi ju det där dåliga samvetet man får när man inte kan ge Edwin den uppmärksamheten han behöver. Men han är så himla duktig på att läsa av situationer, min fina kille. Inget tjat eller sura miner. Han vet att vi kan spela spel eller lägga pussel när Elsa sover. Annars roar han sig själv uppe på sitt rum eller tittar på tv. Så fort Mattias kan bära Elsa igen ska vi hitta på något extra roligt, bara jag och Edwin. Det behöver vi. Dessutom har han ju snart en rolig dag med Mattias att se fram emot: babblarna-teater. 

Även om det är mysigt att vara hemma så får man ju spunk ibland, såklart. Så idag rymde jag och barnen iväg en stund. Hem till min moster som även hon är sjukskriven för diskbråck. Vi köpte med oss en krya-bukett och bjöd in oss på fika. Även mormor kom dit, så vi fick en trevlig eftermiddag med härligt umgänge. Edwin njöt av lite extra uppmärksamhet. Han målade och lyxade till det med ett härligt bad. Det gäller att passa på när vi inte har något badkar... Lycklig kille som blev ren och fin på kuppen! Elsa hade det mysigt hon med. Somnade så gott med gammelmormor i soffan! Ja, vi tankade energi allihopa!

Vad gör vi annars då? Går i myskläder hela dagarna, kollar på os (hurra för alla medaljer), spelar spel, tvättar, vilar och försöker tänka framåt. Internetshoppa kan man också göra, ooops... Men när man får 16 plagg till Elsa för 600 kr är det ju mer ett kap än ett köp känner jag. Ellerhur? Tack. Exakt 37,50 kr per plagg om man slår ut det. Nu är hela 74-garderoben komplett. Hon är snart där och nosar, så nu är vi förberedda. Fast 68 kan nog kanske hänga med fram till våren ändå... Grabbarna behöver inte så mycket kläder just nu. Dom har så dom klarar sig. Speciellt Edwin som kan ärva mycket efter Elias, sedan får han även en hel del av mormorn som inte kan låta bli att köpa ibland. Hihi. Ikväll kom hon med snygga byxor till honom! Däremot får vi nog uppdatera sommargarderoben till både Elias och Edwin, men det får dröja ett tag! Brukar ju även hitta en del guldkorn på Röda korset, så jag spanar lite då och då faktiskt. 

Snart kallar sängen, är riktigt trött efter dessa dagar. Imorgon hoppas jag på en bra os-dag, lite utelek och någon god middag. Det låter väl bra? 

(null)

(null)





sjukhus och bvc... 💉

Tisdag och tidig morgon. När alarmet pep imorse fattade jag nästan inte vad det var som hände. Tänk vad fort man glömmer gamla vanor... 

Dagens schema: idag hade vi lite olika ärenden att utföra. Vi hade tid på bvc klockan 10:15 men jag ville hinna med lite annat före. Ett sjukhus besök där jag tog två flugor i en smäll. Först passade jag på att ta en drop-in tid för att lämna blodprov. Har ju vaccinerat mig mot hepatit genom jobbet, men det blev ett lite för långt glapp mellan doserna pga graviditeten. Så jag vill helt enkelt se om jag uppnått fullt skydd. När det var klart irrade vi runt på sjukhuset och letade Mattias som låg och väntade på att få operera bort blindtarmen. Stackarn! Efter fyra vändor i hissen hittade vi äntligen rätt och kunde lämna en väska med lite packning och pussa honom lycka till. Sedan blev det bråttom till bvc... 

Dagens bvc-besök: som jag misstänkte har nu Elsa passerat 8 kg och är 67 cm lång. Stortjejen! Hon fick även två sprutor i benen vilket såklart gjorde ont. Men den här gången var hon bara ledsen i en minut ungefär. Sedan somnade hon gott i bilen på väg hem. 

Dagens mysigaste: vi åkte hem till mamma direkt efteråt, där Edwin var efter sin sleepover. Ett kärt återseende! Vi stannade bra länge och hann äta lunch, fika, titta på os och bara ha det gott. Elsa somnade på mig vilket typ aldrig händer nu längre, så gissa om jag myste lite extra?! 

Dagens skönaste: hade massor av mat kvar efter gårdagens storkok av köttfärssås, guld värt att slippa stå vid spisen när man är själv med barnen. 

Dagens kick: fick jag av att vara ute och skotta, knäppt nog... Jag kände mig såå trött och hade ingen lust att klä på barnen och masa mig ut i snöovädret. Men så gjorde jag det ändå. Elsa fick sova gott i vagnen och Edwin fick busa i snön. Och så blev såklart gården skottad och fin. Det gav mer energi än vad som gick åt. 

Dagens bästa mamma: blev jag när jag kokade grön slajmgröt till kvällsfika. Edwin var helt lyrisk. 

Dagens sämsta mamma: kände jag mig som när teven stått på lite föööör länge. Men så blir det ibland. Men så fort jag säger att det är tv-stopp så lyder Edwin och stänger av. För det är ju minst lika kul att bygga med lego! 

Dagens sista timmar: jag och barnen har bara myst inomhus. Edwin hjälpte mig att bada Elsa. Sedan visade det sig att hon hade 38 graders feber. Men ändå glad och pigg, kände bara att hon var lite varm så jag tog tempen. Lillgumman... Jag passade även på att duscha (med publik såklart) och sedan har vi mest bara lullat omkring här hemma tills det blev läggdags. Det är ingen match att natta båda ungarna själv just nu. Elsa behöver man bara vara i samma rum som i några minuter. Stoppa tillbaka nappen några gånger bara, annars ligger och bäst själv och myser med sin snuttis och favoritfilt. Edwin brukar jag sjunga/läsa för och ikväll somnade han på fem minuter! Annat är det när storebror Östlund är här, han har det lite kämpigare med insomnandet... Fast den senaste veckan gick det väldigt bra. Han säger själv att det beror på att han fått påslakan med Barcelona! 😏

Kvällens what the fuck: jag kröp ner i sängen redan vid 21-tiden. Det har inte hänt sedan jag var gravid tror jag. Klockan brukar passera midnatt med hästlängder... Men ikväll är jag SÅ trött. Vill på ett sätt vara vaken och höra hur det går för Mattias som nog ligger på operationsbordet i detta nu. Men samtidigt borde jag nog försöka få all sömn jag kan få. Elsa har aldrig haft feber förut, så man vet ju inte hur natten blir, utan min stöttepelare dessutom... Så jag säger godnatt nu, med ögonen i kors! 

kalas + kalassjukan... ✔️

Helgen har passerat och ännu en ny vecka har tagit fart. Hörrni, det är inte långt kvar nu. Av februari/vabruari menar jag... Våren närmar sig! Även fast vi, peppar peppar, klarat oss från hemska sjukdomar i en evighet så har vi såklart haft någon snorig näsa hit och dit. Men det är ju nästan vardag under vinterhalvåret va? 

I helgen har vi kalast ordentligt. Firat min fina mormor som betyder SÅ jäkla mycket för oss. Hon som alltid rycker ut när det behövs... Barnvaktar dag som natt, bakar, skjutsar, putsar fönster och hjälper till att tvätta och gör vårt liv lite enklare. Och framför allt: hon engagerar sig i barnen något helt otroligt. Edwin säger att gammelmormor är hans bästa vän. Det finns ingen som han älskar att leka med så mycket. Så fint att det gör ont i hjärtat lite... Men jag förstår honom, för jag har själv alltid haft samma relation till mormor. Hon har ju varit så ung under min uppväxt, när jag var 10 år så var ju hon liksom 52 år. Så hon har ju orkat med alla våra galna upptåg! En bästa vän och mormor i ett liksom, fantastiskt.

Det var fullt hus hemma hos mormor. Till och med hennes särbo hade överraskat och kommit hela vägen från Östersund. Det blev en eftermiddag med smörgåstårta, tårta, presenter, blommor och skratt i överflöd. Som det ska vara. Av oss fick mormor en "korg" med lite av varje. Bland annat presentkort, whisky, lite ätbart och en stor tavla med en dikt som jag skrivit om henne och barnen. Beställde med fint tryck från vistaprint och det blev väldigt uppskattat. Inte ett öga torrt... 

När vi kom hem sen på kvälle var vi alla trötta, så vi hade väl hoppats på en tidig kväll. Men så blev inte fallet... Edwin vaknade vid 22-tiden och hade kräkts ner halva sängen. Första tanken är såklart alltid magsjuka. Men det var ändå nått som inte stämde med kräklukten (ursäkta alla kräsmagade) och hur han hade "betett" sig hela eftermiddagen och innan han somnade. Han åt så sjuuuuukt mycket hela dagen. Det brukar inte våra barn göra innan de blir magsjuka... Han åt omelett till frukost, nuggets till lunch, en bit smörgåstårta, TRE vanliga tårtbitar, en hel hamburgare till middag och sedan blängde han i sig två glas yoghurt innan läggdags. Detta är så typiskt Edwin... Han är verkligen ingen storätare alls. Tvärtom, vi får alltid truga i honom tuggor vid middagarna. Men när det är kalas av något slag går han alltid all in, speciellt på godsakerna. Och det är absolut inte första gången han kräks efter ett kalas, det händer lite då och då. För han är smart, han går till olika personer och ber om mer tårta/glass/kakor/whatever. Så vi kallar det kalassjukan. 

Men man kan ju inte ropa hej för tidigt heller... Så vi bäddade i soffan och höll oss vakna en stund extra. Själv snarkade han fem minuter efter en dusch och lite vatten. Jag tvättade hela sängutrustningen och tackade gud ännu en gång för torktumlaren. 

Natten blev lugn och inget mer kom. När han sedan bajsade normalt, var pigg (energi för tio personer) och åt en rejäl frukost, lunch och middag så pustade vi ut. Det var som vi misstänkte. Phju... Ännu en "dag att stryka" utan magsjuka. Men det kommer väl det med, i sinom tid. Sist vi hade det var april 2015 så vi får ju ändå vara lyckliga! 

Helgen avrundades med utelek och även kalas för Elias kompis Elin. Lycklig kille som haft det sååå kul. Sedan blev hans dag ännu lite bättre när hans mamma, syster och bonuspappa kom. Äntligen mammavecka jublade Elias! 

Idag har vi haft måndagen på besök. En grå och snöig dag utan några speciella höjdpunkter... Men som sagt, jag räknar ner dagarna till mars nu så varje dag är välkommen! 

Dagens frukost: rosa gröt på Edwins begäran, precis som Masha och Björnen äter. Tur vi hade en skvätt karamellfärg kvar som jag kunde trolla med. Snacka om att man blev bästa mamman ever! 

Dagens känsla: trött och lite halvt less. Ibland känns livet som något som bara går på repeat... Samma sak, dag ut och dag in. Tror dock det grå vädret spelar in rätt mycket i dessa tankar! 

Dagens syssla: efter helgens tvättmaraton fanns en del rena kläder att vika undan. Så det har jag gjort mellan varven. Annars? Roa barn ett och barn två. Den ena lättare än den andra. 

Dagens bravo: går till Elsa som övat på att sitta själv hela dagen. Nu sitter hon några sekunder innan hon suckar, ger upp och faller åt första bästa håll. Men framsteg gör hon, förut säckade hon ihop på en halv sekund... 

Dagens roligaste: var att leka ute en stund med Edwin medan Elsa sov i vagnen. Vad lekte vi? Zombiejägare såklart. Hur normalt är det att en 4-åring är totalt besatt av zombies och spöken? Edwins favoritfilm just nu är Resident Evil och det är väl inte den bästa för ett barn. Men han kan med tvdosan själv och får fram de mest hemskaste filmerna på youtube och netflix. Trots det är han inte det minsta mörkrädd om kvällarna eller drömmer mardrömmar. "Du behöver inte titta om du är rädd mamma, men jag vet att det bara är på låtsas så jag är inge rädd"...

Dagens önskan: en promenad på egen hand med musik i hörlurarna, men vissa dagar går det inte att få till. Längtar vidare! 

Dagens äventyr: till ica för att köpa ersättning till Elsa, tjoooho. Edwin fick det desto roligare som ville sova hos mormor och morfar inatt. Han blev hämtad i eftermiddags och var himla taggad på lite egentid. Min egentid idag blev en snabbdusch på 5 minuter. 

Dagens sämsta: var att Mattias kom hem från jobbet med magsmärtor och feber. Det slutade på akuten med inflamerad blindtarm. Vet fortfarande inte hur det ska behandlas då han är kvar än... Får se om han får komma hem inatt. Stackars älsklingen! 

Dagens sista timmar: mys med Elsa innan sovdags, myskläder i soffan, popcorn och lite tv. Nu sovdags innan klockan ringer imorgonbitti... Det vankas bvc-besök för donnan våran!  (null)

(null)

(null)

(null)


fem månader... 💎

Idag är det lördag, tänkte jag skriva... Det är ju faktiskt bara fredag. Men det har verkligen känts som lördag hela dagen. Kanske för att Mattias tog en ledig pappadag tillsammans med oss. Underbart. 

Men om vi börjar med gårdagen så var det också lite helgkänsla redan då. Elias går ju sista "skoldagen" så vi gör ju liksom helg på ett sätt. Och den lilla helgen firade vi in med besök av min farmor/farfar plus en syster till farmor med respektive. Jaha, där klämde man ytterligare en februarisemla... Måtte denna månad ta slut snart så man kan börja sitt nya liv. Just nu är det helt hopplöst.

Jag fick en vårig bukett tulpaner av farmors syster. Och så hade dom köpt presenter till alla tre barnen, så gulligt... Elias och Edwin fick ett varsitt pussel på 160 bitar. Perfekt. Lite för svårt för Edwin kanske, men med lite hjälp från en vuxen går det. Han klarar ju vissa med 100 bitar så detta blir en bra utmaning. Elsa fick en fantastiskt söt och mjuk "jeansklänning" och strumpbyxor i storlek 80 vilket nog blir alldeles lagom till sommaren/hösten. Jag och klänningar går ju sådääääär ihop. Men just den här modellen (utan ärm) gillar jag för då går det ha en skön body under om man vill. Andra favoritklänningar är de långärmade från Polarn o. pyret. Det ligger en sådan i växa-lådan och bara väntar på Elsa! Tror faktiskt att klänningar ändå kommer bli mer användbart när hon kan sitta, krypa, stå och gå själv. Just nu blir hon som en enda knölig hög i klänning... 

Resten av gårdagen spenderades med familjen. Middag, utelek, hockey och kvällspyssel. En fin torsdag liksom.

Även idag har vi haft en bra dag som även känts SÅ lång. Har hunnit med hur mycket som helst känns det som?! När klockan var 10 hade jag hunnit köra igång en maskin tvätt, diskmaskinen och slowcookern. En härlig älggryta fick stå och puttra hela dagen... 

Mattias och Elias tömde sopsorteringen och passade även på att panta och storhandla. Det behövdes... Det blev nämligen havregrynsgröt till frukost idag, utan mjölk. Dessutom var yoghurten och brödet också slut. En rejäl handling blev det. Fast jag var ändå tvungen att åka tillbaka till ica för att komplettera lite, haha. 

Passade även på att svänga in på Röda korset, hade ju med mig min secondhand-kompanjon Elias. Han hittar alltid bra saker. Idag hittade han 4 bilar från Cars och en bunt med fotbollskort som han samlar på. Snacka om lycklig kille! Sedan hittade han en skötbädd som jag totalt missade, men som jag varit ute efter länge. Har dock snålat lite, men när man hittar en fräsch skötbädd för 30 kronor är det bara att slå till. Tvättade och tumlade överdraget direkt när vi kom hem, sedan fick Elsa provligga. Perrrrrrfekt... 

Efter lunch gick hela familjen ut en stund. Elsa sov medan vi andra hoppade från taket på vedboden och hade snöbollskrig. En lite skotertur för grabbarns blev det med. 

Eftermiddagen har varit lugn och nästan harmonisk. Crazy va?! Jag fick till och med en långdusch, inlåst på toaletten utan publik. Ja, den var inte igår direkt... Sedan fick jag i lugn och ro vika tvätt och hänga lite med bröderna bus uppe i deras rum. Mattias sov med Elsa så vi passade på att sortera lite fotbollskort och pokemonkort tillsammans. Myspys! 

Till middag åt vi slowcook-grytan på älg, så gott och verkligen supermört kött. Sedan fick barnen duscha/bada innan det blev fredagsgott i soffan. På affären idag fick dom välja av varsin "godisask" och en liten chokladkaka att dela på. Edwin valde sånna där söta-nallar medan Elias valde werthers orginal. Hårda dessutom. Alltså what?! Men han var nöjd och glad över att få ha sitt godis ifred iallafall, haha. Kvällen blev lite sen, men är det helg så är det...

Nu är det snart hopp i säng för oss vuxna med. Imorgon väntar en stor dag. Min älskade lilla mormor fyller 70 år och det ska såklart firas med buller och bång! 

Och idag har vi haft våran Elsa hos oss i fem hela månader. Vår fantastiska tjej. Kanske skriver lite om hennes utveckling någon dag. Vill ju allt sparat precis som första tiden med Edwin! ❤️
       (null)

(null)

(null)




alla hjärtans dag... ❤️

Onsdagen är här och snart över. Vilken innebär att Februaris enda två höjdpunkter är avverkade... Fettisdagen och alla hjärtans dag. Inte för att det är mina favoritdagar heller precis, men det lyser ju upp en annars sååå trist månad. Jag menar, semlor och alla hjärtans dag-choklad. Vem blir inte glad av det? 

Tisdagen innebar semlor i mängder. Nejdå. Vi nöjde oss med en varsin. Men det kaaaan hända att jag åt lite av Edwins rester med. Typ halva... Men är det fettisdag så är det. Vad gjorde vi annars då? Myste i soffan, kollade när Stina Nilsson tog os-guld, hämtade Elias på skolan och lagom till kvällen blev hela familjen samlad när Mattias hämtade Edwin som ju sovit hos Tom och sedan lekt hos gammelmormor hela dagen. Många timmar borta alltså... Lite nyttigt ändå att få sakna varandra när vi allt som oftast hänger ihop hela dagarna. Min stora lilla kille. Jag smet även iväg till stan innan affärerna stängde. På jakt efter 70-årspresent till mormor och en present till Elias kompis Elin som han ska till på söndag. Mission completed! 

Onsdagen visade sig bli en fin hjärtedag. Vaknade upp brevid min dotter som alltid ler sitt gosiga leende direkt när hon vaknar. Sedan kommer Edwins nerspringades samtidigt som han sjunger "Elsa-liiiiiiiii" (melodi: sommarnatt. Fråga mig inte varifrån denna lilla sång kommer men den sjungs ungefär 47 gånger per dag) och pussar henne hundra gånger. Bästa uppvaket every day! 

Dagens humör: trött men ändå lycklig. Vissa dagar kommer jag på hur tacksam jag är för det liv jag lever. Barnen, kärleken, huset, vänner, familj och allt. 

Dagen hjälte: är såklart Elias som var hos tandläkaren med pappsen klockan 07:45 imorse och lagade en tand. Helt utan bedövning. Tydligen var det lite läskigt i början, men sedan hade allt gått bra. När lagningen var klar frågade en förvånad Elias vart borren var, skulle den inte användas? Tror hans käre far hade lurat honom att tandläkaren hade en slagborr eller liknade att laga hålet med. Inte undra på att pöjken var nervös... Men efteråt var han nöjd. Han fick vara ledig från skolan hela dagen sen, mysigt tyckte vi här hemma! 

Dagens kaffegäst: det var på tiden att Carro kom hit och snackade lite skit. Trevligt värre!

Dagens väder: strålande sol och en minusgrad mitt på dagen. Grabbarna lekte ute en stund innan lunch medan jag skottade och Elsa sov i vagnen. Fler sånnahär vinterdagar tack. 

Dagens mammanjutning: var helt klart på tidiga eftermiddagen när jag fick dona ostört i köket. Elsa drog till med en långsovning på 2 timmar. Elias och Edwin var ute själva i 1,5 timme och lekte så otroligt bra. Hallelujah... Lagade middag, hängde/vek tvätt, vilade lite i soffan och bara njöt av tystnaden. 

Dagens middag: idag ville vi ju äta något lite extra gott såhär på alla hjärtans dag. Men det är klurigt när "extra gott" ska passa fyra stycken individer. En vill si och en vill så. Men älgbiffar med potatis och kantarellsås gillar alla, så det fick det bli dagen till ära. 

Dagens bravo: jag tvingade barnen att städa deras rum. Att hota med dammsugaren är väldigt effektivt, tips! Men för att det inte ska bli ett tomt hot var jag ju så illa tvungen att dra fram dammsugaren med. Men ja, det behövdes verkligen. Kom in i ett litet flow och fick förutom rena golv, fräscha toaletter. 

Dagens mys: blev såklart middagen och sedan alla överaskninar som trollades fram. Kärlek ska man såklart ge varje dag, men en liten uppskattning på hjärte-dagen är ju mysigt. Klassiska gelehjärtan till efterrätt. Mattias fick sin favoritwhisky av mig. Elias fick ett nytt lag till sitt bordshockeyspel (HV71) och fotbollskort. Elsa fick en gullig kudde. Edwin fick en liten nerfpistol. Och jag blev överraskad med 10 röda rosor, trisslott och den nya marabouchokladen coco, som jag velat prova. Han känner mig, min kära! 

Dagens sista timmar: hänger i soffan och tittar på teve med min andre hälft. Elsa tvärslockande redan klockan 19:20 och grabbarna en timme senare. Ska snart hoppa i säng vi med, och ladda för en ny dag! 

(null)
(null)



helg och ny vecka... ✨

Ännu en gång springer dagarna iväg för fort. Speciellt över helgen sådär... Men vi har ändå lyckats fånga dagarna och haft det himla trevligt.

Helgens humör: något trött (men det är ju mer regel än undantag) och lite småsurig ibland. Men över lag har vi varit på bra humör allihopa. Till och med Elsa har hittat tillbaka till sitt goa glada jag. Peppar peppar. 

Helgens utflykt: barnens faster var på besök från Dalarna, så vi åkte såklart till barnens farmor och farfar för att träffa henne. Trevligt! Hon bjöd på fajitastårta och tacotårta till middag, så sjukt gott verkligen. Edwin lekte massor med faster Kicki och hon blev extra populär när hon trollade fram lite Lördagsgodis. 

Helgens skönaste: det var nog på lördagskvällen, när hela familjen var nyduschad/badad och myste i soffan. Oj oj oj vad den där soffan får stå ut med oss och allt vårt soffhäng! 

Helgens roligaste: var såklart att hämta hem Elias och i samband med det fira hans lillasyster Ida som fyllt 5 år. Edwin hade målat en miljon teckningar och gjort paket av dem, nöjdheten nådde inga gränser... Utöver alla fina konstverk fick hon även klänning, leggings, pysselbok, göra egna armband och en lite docka med bebis, vagn, säng, badbalja, våg och lite småsaker. Passade till en blivande storasyster!  Vi stannade rätt länge på fika och lek. Elsa var nöjd med livet och barnen hade roligt, då är det dumt att ha bråttomt...

Helgens mat: en helg utan att stå vid spisen, snacka om goals. Bortbjudna en dag och hämtpizza på söndagen. Bara för att.

Helgens bravo: tomma tvättkorgar, om än bara i någon timme... Men ändå, det är en bedrift att lyckas se botten! Ibland undrar jag hur våra tvättkorgar skulle sett ut om jag inte hade fått min älskade tvättstuga. Nu tar jag mig gärna lite "egentid" där inne och viker och fixar. Innan var det inte lika roligt att tvätta. Det blir ju rejäla tvätthögar med en kräkbebis... Så jag vågar nog inte tänka mer på hur tvättrutinerna skulle sett ut utan tvättstugan! 

Helgens avslut: vi fick besök av Elias kompis Elin på kvällskvisten. Det lektes, tävlades och spelades spel. Kul. Dessutom fick Elias ett försenat paket då hon blev sjuk när Elias hade kalas. En transformer, och lyckan blev total. När Elin sen åkte hem gick jag ut med Elias och Edwin en stund. Skönt med luft innan kvällsfika och läggdags! Resten av kvällen spenderades i soffan med helgens godisrester... Fick även ett samtal av svärmor som lyckats vinna en semesterresa för 35.000 på bingolott. Hipp hurra! 

Idag har vi måndagen på besök och hela världen är vit och grå. Så jäkla tråkigt. En riktigt slapp och slö dag, det är inte ens värt att göra en dagens-lista... Det enda vi gjort är att hänga i soffan, titta på OS, rita, mysa, vila och äta. Typ så. Min mamma hämtade Elias på skolan så jag slapp ju till och med släpa ut barnen i snökaoset. Annars då? Eftermiddagen har gått åt till att äta middag, bada Elsa, skotta gården och sedan pussa Edwin hejdå. Han åkte till sin favorit Tom för en övernattning. Lycklig kille! 

Resten av kvällen blir lugn och skön. Elias och Elsa sover sött så nu är det vuxentid. En sprakande brasa, tv och kvällsfika. Ja ni hör ju vad fantastiskt! ✨ (null)

(null)

hello friday... 🥂

Det är fredag, solen har lyst och vi har nästan haft tropisk värme. Det kändes ta mig tusan som vår ute idag, nollgradigt och inga isvindar. Då mår man...

Dagens humör: trött som vanligt, men har ändå haft huvudet ovanför ytan. Det är ju trots allt fredag. 

Dagens roligaste: var att bygga ett snöslott tillsammans med Edwin, medan lillasyster sov gott i vagnen. Vi gick all in med piratflagga och allt. Lika nöjda båda två! 

Dagens tråkigaste: var ju att mina paket från twistshake och babyshop inte dök upp idag. Låg och lurpassade på postbilen och kutade ut så fort den kom. Och vad hittar jag? Endast ett reklambrev från postkodlotteriet. Fatta besvikelsen... 

Dagens umgänge: trevlig fyraåring och arg (snart) femmånaders bebis. Jo, hon har varit ilsk även idag Elsa. Men dock liiiiite gladare mellan varven. Tur vi även fick besök av gammelmormor och gudmor Frida. Dom kom hit och pysslade och fikade. Supermys!

Dagens smartaste: något jag är expert på är att utnyttja mina besökare som är här. Frida och mormor fick ansvara över barnen medan jag städade toaletten, vek/hängde tvätt och tog en skön dusch. Det gäller att tänka smart!

Dagens skratt: går till Leif ock Billy och deras serie på svt. Alltså, hahaha. Det är Edwins stora idoler, förutom Jocke och Jonna. Undra vad det ska bli av pöjken min?!

Dagens mat: fredagen till ära fick vi middagsgäster i form av Peter, Elin och lilla Linnéa. Det bjöds på tacos och till efterrätt svängde jag ihop den goda kladdkakan med chokladbollssmet på. Satt som en smäck. Behöver inte äta på någon dag nu... 

Dagens borde: jag borde göra färdigt fotoboken för år 2017, börja skriva i Elsas när-jag-var-liten-bok, klippa ihop en ny film på barnen samt beställa en present till min lilla mormor som fyller hela 70 år nästa helg. Vet bara inte vart jag ska börja. Okej, logiskt sett borde jag börja med presenten. Men lillhjärnan min tänker inte alltid så logiskt. Den får gärna för sig att börja med allt samtidigt ungefär. Och så blir det bara kaoz av allt. Borde börja med mina to-do-listor igen. Jaha, ännu ett till "borde" att styra upp.

Dagens kvarvarande plan: soffhäng med lite chips och cola. Kika på lite olika youtubeklipp och bara slappa. Ska även kräva fotmassage av mannen! 

Dagens tankar: har tänkt mycket på olika "egenheter" olika folk har. Tänk vad mycket konstiga saker vi människor har för oss... Jag själv till exempel måste alltid skölja ur glaset (även fast det är rent) tre gånger innan jag kan fylla det med vatten och dricka. Jag måste alltid bädda barnens sängar innan jag dricker kaffe på morgonen, efter kaffet böddar jag våran säng. Jag måste alltid packa upp kassarna om jag köpt något nytt direkt när jag kommer hem, ibland tar jag inte ens av mig jackan... Jag måste alltid ha rena ytor på köksbänken, får allvarligt panik om det ligger saker där som ska vara någon annanstans, eller om det är minsta lilla blött, smuligt eller kladdigt. PANIK! Och kanske det som är viktigast men konstigast med mig: jag mår på riktigt dåligt om barnen har strumpor på sig som inte matchar resten av deras kläder. Jag vet, det låter sjukt. Men jag får typ hjärtklappning då. Därför tar jag alltid fram strumpor till barnen på mornarna. Fick jag bestämma allt själv så skulle dom bara ha svarta strumpor, som jag har. Edwin (och Elsa såklart) kan jag än så länge styra helt över. Elias vill dock gärna bestämma själv, men jag har löst det genom att köpa just svarta strumpor fast med färgglada mönster under. Visst har barnen andra färgglada strumpor med mönster och figurer i sina lådor som dom får använda (men bara om jag får se till att det matchar med antingen byxor eller tröja). Vissa strumpor kräver verkligen helsvarta kläder. Hahaha. Jag hör själv hur jäkla psyko detta låter, men jag kan inte hjälpa det. En skada helt enkelt... Vad har ni andra för egenheter? Vore så kul att höra! 

(null)


öppnar upp... 🗝

Okej. Nu har jag klurat och funderat, fram och tillbaka. Har fått någorlunda koll på vilka som läser om vårt intressanta liv. Så nu öppnar jag upp vårt vardagskaos för allmän beskådning igen! 

Har försökt träna på att inte skriva för djupt och lämna ut oss helt och hållet. Men får nog träna lite mer. Det här med "dagens-lista" känns som ett enkelt och bra koncept. Inte för ingående, inte för långt, inte för tråkigt osv... Men samtidigt får jag skriva ner mina tankar och reflektera över dagen. 

Det här med att lösenordsskydda bloggen kändes inte riktigt som jag. För inte är jag någon hemlighetsfull och viktig person inte. Så, välkomna tillbaka till det vanliga! 

torsdag it is... ☀️

Torsdag och kallt kallt kallt... I skrivande stund sitter jag en halvmeter från kaminen och fryser fortfarande. Har dragit fram fåtöljen och planerar att sitta här framför brasan hela natten. Typ. 

Dagens kläder: myskläder all day long. Men efter lunchen klädde vi oss varmt och gick ut. En timmes bus med Edwin i vintersolen medan Elsa sussade sött i vagnen. Som en saga!

Dagens dryck: typ bara kaffe. Har druckit det som vatten idag... Vilket behövs om man har en arg liten tjej som bara skäller och skäller. Dag som natt. Mattias påstår att hon liknar mor sin? 

Dagens high five: två maskiner tvätt och ett race med dammsugaren. Det är värt en high five idag. Hade helst legat i fosterställning och ätit choklad från morgon till kväll...

Dagens skratt: min lilla tänkande fyraåring levererar många fniss per dag... Just nu tänker han hela tiden på när jag ska bli farmor. Råkade nämna att jag ju kommer att bli det till hans barn i framtiden, och nu kan han inte tänka på annat. "Mamma när du blir farmor, kommer du få grått hår då? Kommer du bli farmor till mig då också? Kommer inte du se ut som min mamma längre?" Och kanske den konstigaste funderingen: "Kommer du veta hur man sätter på teven när du blir farmor?" 

Dagens mat: tänkte göra fisk, men kylskåpet ekade tomt och vi hade inte ens potatis. Vardagsklassikern spagetti och köttfärssås fick rycka in... 

Dagens dumhet: bullar och choklad. Jag är totalt hopplös. Kan inte nån bah komma hit och skälla ut mig? OBS, det funkar inte med mamma. Henne blir jag bara arg på.

Dagens skönaste: var när jag rymde hemifrån. Till ica maxi och storhandlade. Aaaall byyyy myseeeeeelf. Finns det något lyxigare? Jo, kanske. Men allt är ju relativt... Galet skönt att strosa runt där och rensa tankarna. Blev även ett besök på ÖB och rusta.

Dagens sämsta: min dotters humör. Ingenting har varit bra idag, förutom babblarna. Då flinas det minsann. Men så fort teven stängs av blir det skrik och protester. Nästan så att hon försöker slåss (känns det som när man är trött och less). Hoppas denna humörsvängning inte blir långvarig. Kommer bli tokig då. Alltså psyktokig. Tur hon är förjäkla söt.

Dagens borde: promenera, städa toaletterna, rensa köksskåpen (IGEN), rensa ur min garderob och ungefär hundra saker till. Men det kommer fler dagar...

Dagens tack: går utan tvekan till kaminen. Vilken värme du skänker! Alltid så varm och go. Idag, och framför allt ikväll, är du min bästa vän här i livet.

Dagens besök: barnens farmor och farfar kikade in på en kopp kaffe efter att dom kommit hem från ett sjukhusbesök i gävle. Edwin påstod att hans farmor (och även min farmor) ska föda ut ett barn snart. Det hoppas jag verkligen inte! 

Dagens shopping: fyra proppade kassar på ica maxi då. Men även en ny fruktskål, badrumsmatta och strumpor. Man tackar! 

Dagens önskan: sovmorgon imorgon skulle inte sitta helt fel... Många tidiga mornar har det blivit nu tack vare min morgonbajsnödiga son. I vanliga fall brukar han kliva upp själv och lägga sig i soffan och se på teve. Men nu har han kommit in i någon slags bajsrutin och väcker mig med en starkt "KLAAAAR" varje morgon. 

Dagens sista tanke: fyfabian vad kallt det ska bli att gå ifrån kaminen och krypa ner under ett kallt täcke. Ja, det är ungefär den nivån mina tankar är på nu. Orkar knappt tänka alls... Så trött jag knappt vet ut eller in, höger eller vänster. Fast det vet jag inte i vanliga fall heller!

(null)

(null)

kyliga dagar... ❄️

Den nya veckan har inletts med riktigt kyliga dagar. En morgon när vi vaknade var det -22° och då vill man ju inte gärna gå ut... 

I måndags körde vi en riktig innedag, jag och barnen. Tvättade lite, men myste mest runt här hemma och eldade eldade eldade. Sedan hade vi tur och fick besök av gammelmormor. Det blev fika och lek med Edwin. Elsa sov en stund och då passade jag på att hämta upp spjälsängen från förrådet. Korgen började kännas för trång, och det står väl inte på förens denna nyfikna donna får tag i kanten och drar sig upp... Blev lite ommöblering i sovrummet för att den skulle få plats. Längtar tills hon får sitt egna rum! 

Resten av måndagen gick åt till att få lite ordning på sunkmorsan. Vaxade benen, filade fötterna och tvättade håret. Kände knappt igen mig efteråt.

Tisdagen spenderades på bortaplan. Fick ett enormt sug att åka till stan, och hade sån tur att Carro ville göra oss sällskap. Edwin bönade och bad om att få hälsa på hos gammelmormor istället för att ränna i affärer. Deal. 

Elsa fick inviga sittvagnen, hon låg mest och tittade runt och tillslut somnade hon. Då shoppade morsan loss! Hittade äntligen fina och mjuka hängselbyxor till lillan, sedan blev det mini rodini-rea. Till Elias blev det nya sängkläder med Barcelona, hoppas han blir glad, fotbollstoken. Fick även hem ett paket från mini rodini och H&M så det blev en rolig kläddag. Barnkläder är ju SÅ myclket roligare än vuxenkläder!!?!

Annars bjöd inte tisdagen på så mycket mer än trötta barn och trötta föräldrar. Den här årstiden har ju en tendens att göra trötta människor ännu lite tröttare... Lyckades väl sno ihop en middag bestående av fläsk och löksås, med det var det enda.

Idag har vi haft onsdagen här. En blandad dag.

Dagens kläder: varma, lager på lager. Vi vågade oss ut i kylan mitt på dagen. Skönt med lite luft.

Dagens skratt: när Edwin klättrade upp i det lilla äppelträdet på "ängen" och fastnade så han hängde upp och ner. Lite mindre roligt för mig att pulsa ut i snön och försöka få ner honom. Hade snö upp till midjan och fulla stövlarna. "Skulle bara kolla om vi hade fått nå äpplen mamma!"

Dagens feelgood: att vi äntligen kom iväg och hälsade på min farmor och farfar. Det var alldeles för länge sedan sist. Och dom blir ju så glada när dom får träffa barnen. Det kan beövas i dessa svåra tider för dom... 

Dagens mat: lunchen blev stekt potatis som vart över sedan igår, med ägg och korv. Middagen blev något enkelt men helt ok - kasslergryta med ris. 

Dagens aj: lilla donnan har hittat en ny (högre!) nivå på sin röst. Så nu skriks det så fort hon inte får som hon vil. Så högt att det skär i mina öron. Och idag har hon varit extremt missnöjd. Ja, med hennes mått mätt. I jämförelse med Edwin då han var bebis var nog detta en drömdag. 

Dagens bästa: när jag fick låsa in mig i tvättstugan och vika tvätt och tjuvlyssna på när Elsa skrek åt Mattias där utanför. Hehehe. Passade på att ta en dusch också. Njöt lite extra länge.

Dagens sämsta: att jag varken hittat motivation eller ens en gnutta vilja till en hälsoförändring. Vad tusan är det som krävs? 

Dagens tack så mycket: går till mamma som köpt lite kläder till barnen. Så fint så. Sånt uppskattas verkligen!

Dagens skönaste: var när Elsa fick bajsa. Hörde hur Mattias jublade när han bytte blöja. Tjoho! Åh! Bra gumman. Aaah det kommer mera! Halleluja! Hon har haft det lite kämpigt på den biten, men nu fick hon äntligen skita. Ren och skär lycka, hehe. 

Dagens shopping: jo det blev visst lite klick-klick-köp idag med. Twistshake har rea, alltså megarea. Så det blev lite fler flaskor, nappar m.m. 

Dagens fråga: varför har ingen uppfunnit en napp som sitter fast i munnen? Just nu går nattningen ut på att stoppa tillbaka nappen 765 gånger eftersom en viss donna tycker det är sååå kul att ta ut den och kasta bort den. Ja men låt jäntan vara utan napp då, tänker ni... Nej, för 5 sekunder efter att hon tagit ut nappen kommer hon på att hon ska ha den igen. 

Dagens behöver: en hel natts sömn. Kommer knappt ihåg hur det känns att vakna utvilad...

Dagens sötaste: helt klart Elsa i sina nya hängselbyxor. Och Edwin som hade högläsning för lillesyrran idag. Dom där två, och deras kärlek till varandra är ta mig tusan det vackraste jag vet. 

Dagens nej tack: nej jag vill inte se filmen "it" trots att vi har hyrt den på teven älskling. Hatar clowner som det är redan. 

Dagens vill ha: gröna gräsmattor, varma vindar och en miljon kronor. Svårare än så behöver det liksom inte vara. Annars skulle jag kunna nöja mig med en ny bil med. Välj själv. Surprise me! 

Dagens blä: att luka ersättningsspya. Varför luktar barnkräk så äckligt när dom äter ersättning? Bröstmjölkskräket kunde jag stå ut med, men nu när Elsa mer och mer går över till ersättning luktar det apa. Och eftersom jag defenitivt inte har tid att duscha tio gånger per dag får jag gå runt och lukta mumma alltså. Livets liv.

Dagens tankar innan läggdags: livet är rätt fint ändå, trots allt. Njuter av att vara mammaledig, även fast vissa dagar suger musten ur en totalt. Idag har det varit lite kämpigt, men somnar med hoppet uppe om att morgondagen blir lite gladare! 

(null)

(null)

(null)



utmaningar... 👀

Söndag, snö och satans kallt. Under helgen har vår trädgård förvandlats till rena rama fjällvärlden. CRAZY. Snön når nästan upp till fönstren och staket är helt begravt. Snöhögar stora som berg. Väldigt fint just nu, men lite jobbigt att inse att det nog är hundra år kvar tills det blir vår...

Vår helg har varit bra må jag säga. Fredagen spenderades på hemmaplan med barnen. Elias och Edwin klättrade i snöhögar medan Elsa sov i vagnen. Själv skulle jag vara sjysst och skotta fram postlådan så postbilen kunde stanna där. Var riktigt nöjd och svettig när det var klart. Klappade mig själv på axeln och gick in.

Men helt plötsligt tittar jag ut genom fönstret och ser en mils lång kö av bilar på vägen, samt en postbil som kört fast vid vår postlåda. Alla bilar stannande och alla människor gick ut för att hjälpa till. Själv gömde jag mig bakom gardinen och skämdes. Man kanske inte ska skotta så långt så postbilen tror den har hur mycket plats som helst och halvt hamnar i diket... Skulle ju bara va snäll jag. Nu får vi väl säkert ingen post i framtiden. 

När kaoset vid postlådan var löst satte jag igång med lite fredagsbak. What the fuck, tänker ni... Jag som nästan avskyr att baka, oh dessutom är kass på att följa recept. Men lugn, det blev bara en kladdkaka. Det är på min nivå. Men för att spexa till det lite så slängde jag på popcorn och kokade ihop en kolasås. Det var ju ändå fredag liksom. Så jäkla sliskigt och gott. Vad tror ni om gräddtårta med ostkrokar nästangång?! 

Resten av fredagen innehöll det obligatoriska tacosmyset och soffhänget. Det är dumt att bryta vissa traditioner...

Under lördagen fortsatte snön att vräka ner. Barnen lekte ute och byggde en snökoja med pappsen. Elsa och jag donade på här inne. Tvättade, dammsög och bara myste. Var dock på lite halvtaskigt humör, så det mesta gjorde jag medan jag svor tyst för mig själv. Efter att jag satte in kopparspiralen har både pms-humöret och mensen förvärrats x10 ungefär. Så nu kan jag inte klandra barnen längre när dom kallar mig för Sara Satmara. Det är liksom jag. Ibland.

Men dagen blev bättre. Johanna och Ida kom hit och drack kaffe, lekte och pratade lite skit. Elias skulle följa med dom hem sen, en dag i förväg. En spänd kille som skulle få veta om han ska få en till lillasyster eller lillebror till sommaren. Och det kommer en liten lillayster! Elsa får alltså en tio månaders yngre kompis. Åh, vad vi längtas här hemma! 

Efter att vi vinkat hejdå till strömsbruksgänget åkte vi andra till gammelmormor och hälsade på. Semmelfika och lek satt fint. Skönt att lämna hemmet lite och sedan komma hem lagom till lördagsmyset... Det blev en god kycklingmiddag sedan vräkte vi i oss chips och choklad framför den nya Beckfilmen. 

Idag vaknade jag upp bredvid min lilla dotter som var såååå arg inatt. Hon skulle sova med mammas tutte i munnen och blev ilsken så fort jag försökte dra mig undan. Inte så att hon skrek, men hon liksom skällde på mig. Lite gulligt såhär i efterhand, men där vid 04-tiden var det inte så jäkla pluttinuttigt. 

Lite kaffe gjorde susen. Skrotade runt här hemma i myskläder och donade med lite av varje. Körde igång slowcookern, en god köttgryta som skulle få puttra hela dagen. Och såklart det viktigaste: bädda sängarna. Min dag blir helt förstörd om sängarna är obäddade. Ja, jag är så pass sjuk att det första jag gör dirket när jag kliver upp är att bädda sängarna uppe i grabbarnas rum. Sen efter kaffe och frukost måste jag bädda våran säng, när den har fått lufta ur sig lite. Kan allvarligt räkna de dagar då sängen stått obäddad på en hand. Tror det är min uppgift här i livet faktiskt, atta bädda sängar. Alla kan ju inte bli superhjältar liksom... 

På förmiddagen gick vi ut i kylan. Det blåste isvindar, men det var skönt att få rastas lite. Elsa sov i vagnen och jag klättrade i snöhögar med Edwin. Mattias fick äran att sopa av bilar och flytta på dom så vår kära traktorgranne kunde komma och trolla bort alla småhögar med snö här och där. Tjoho vad med plats det blev på gården nu! Och en till stor snöhög till barnen. Som belöning fick han en kopp kaffe. Tror vi är hans favoritgrannar faktiskt. Hehe... Men när vintern är slut har han nog gjort sig förtjänt av någon fin whiskeysort. Fast efter den här vargavintern borde alla snöskottare få en sjujäkla belöning! ❄️

Söndagen till ära hade vi bjudit hem mamma och pappa på middag. Älggryta. Och en ny slags kladdkaka till efterrätt. Med chokladbollssmet på. Alltså vilken fullträff. Två klassisker i ett liksom. Och maten gick hem den med. Slowcookern kommer nog bli en riktigt bra vän tror jag! 

Mamma och pappa stannade ett bra tag här och lekte och myste. Fick även en skott av en svärmorstunga och fina tuplaner. Mina första tulpaner för i år faktiskt. Jo, det är sant. Jag som typ brukar köpa en bukett så fort julaftonen är över... Men nu står dom iallafall där på köksbordet, sådär ljusa och våriga och bara retas eftersom det inte är vår förens om en evighet. Tur dom är fina, annars hade jag retats tillbaka och slängt ut dom i snön. Smaka på -19° ni skulle jag säga. 

Kvällen har varit lugn. Barnen var trötta och somnad ungefär samtidigt. Vad gör vi vuxna då? Slänger oss i soffan och äter upp allt onyttigt som finns kvar i skåpet. Hopplöst... Jag som försöker bli en bättre människa. Men just den biten är den största utmaningen. Att tänka på hälsan. Ska det vara så jävla svårt? Måste verkliga göra drastiska ändringar snart. Men på andra plan har jag lyckats bättre. Ett mål var att blir bättre på sopsortering, och det  är jag grym på nu om jag får säga det själv. Det underlättade rejält när jag fixade iordning för sorteringen på altanen. High five på den! En annan sak jag blivit duktig på att sortera tvätt bättre och inte överdosera sköljmedel. Förut var jag så lat att jag tvättade vitt med färger. Fy! Men nu är det ordning och reda på mig. Tänk vad fantastisk jag skulle bli om jag bara kunde få lite ordning på den sista pusselbiten med; hälsan. Ja, imorgon fortsätter jakten på den ultimata livsstilen. Vaaaaaart kan den vara egentligen?! 

(null)

(null)

(null)

(null)

februari och snökaos... ❄️

Välkommen februari - dig gillar jag inte, men jag gör ett försök. Dagarna går och snön den bara vräker ner. Nog för att man vill ha snö när det är vinter, men nu räcker det kanske? Ge oss lite sol och en par minusgrader, det skulle sitta fint...

Igår hade vi onsdagen på besök. Elias var på skolan som vanligt. Gympadag och även lite kalas för honom och två andra kompisar som fyllt år nyligen. Då äts det minsann glass och så får födelsedagsbarnen en påse med fina kulor av fröknarna. Uppskattat! 

Jag, Edwin och Elsa myste på här hemma. Det snöade på rätt bra, så vi höll oss mest inomhus. Fast efter lunchen gick vi faktiskt ut och skottade lite. Plogkanten hade vuxit sig hög och postlådan syntes knappt... Phew, snön var tung så det blev som ett träningspass! Elsa sov i vagnen och Edwin hjälpte mig på sitt lilla vis att skotta. Var alldeles svettig när vi kom in igen. Så efter att Elsa fått mat fick hon sitta i babysittern och kika när mamsen duschade. Tur att hon gillar det.

Min älskade mamma hämtade Elias på skolan även idag, dom gånger hon varit på "lunchgympa" passar det alldeles perfekt eftersom hon åker från stan strax innan Elias slutar och hämtar upp honom på hemvägen. Guld värt att slippa sopa av bilen och klä på barnen! 

Eftermiddagen blev lugn. Mattias slutade lite tidigare då han lyckats stuka tummen... Så barnen blev glada när pappsen dök upp tidigare än vanligt. Själv smet jag undan och gjorde mig lite iordning. Det vankades nämligen middag med jobbet! Sååå skönt att kunna lämna hemmet helt ensam på kvällstid nu när Elsa enbart äter ersättning innan nattning. Sen är det bara att lägga henne i sängen så somnar hon. Lite mer frihet för morsan! 

Mötte upp alla härliga kollegor på The bell. Så undebart att få träffa alla! Men samtidigt väldigt vemodigt... Nu är det så illa så att ytterligare ett boende kommer att stänga till våren. Så nu står jag förmodligen utan jobb. Alltså inte arbetslös, men en omplacering inom kommunen blir det. Är dock sjukt jäkla glad att jag lyckades knipa den sista fasta anställningen innan den här cirkusen drog igång. Egentligen känns det sjukt sorgligt att alla ungdomsboenden läggs ner, när världen ser ut som den gör. Men om inga ungdomar får komma in i sverige finns det inte mycket att göra... Men jag håller tummarna för att situationen ändras. Jobbsituationen lägger jag inte så stor energi på just nu. Jag vill njuta av mammaledigheten. Det löser sig! 

Kvällen var himla god och trevlig. Njöt verkligen av att få vara bara Sara för en stund. Sedan rullade jag hemåt (bokstavligt talat) i mörkret. Höll knappt på att ta mig över plogkanten här hemma, och värre skulle det bli...

Torsdagen till ära har snön fullkomligt vräkt ner. Alla skolor i kommunen var stängda pga vädret, men jag hade nog hållt Elias hemma oavsett. Mattias var hemma med tummen han också, så det blev en riktig familjedag.

Vi har haft strömavbrott till och från, så vi har förberett med enkla maträtter, gjort termoskaffe och kokat vatten till Elsas ersättning utifall att. Såg nästan fram emot att få koka makaroner på kaminen, men det behövdes inte... Men skottning behövdes. Vi har varit ut i omgångar och slitit. Mattias halvt handikappad. Så jag och barnen har fått jobba hårt. Men tack och lov har vår kära granne en traktor, så plogkanterna har han fixat. Guld. I helgen har han lovat att komma hit och "städa" undan mer snö och skrapa infarten. Underbart! För just nu är det så galet mycket snö överallt så det är inte klokt. Barnen är iallafall överlyckliga öven den stora snöhögen som bildats på andra sidan vägen. Ett berg! 

Vad har vi mer gjort idag då? Vikt en massa tvätt, vilat, donat, eldat och nätshoppat. Mini rodini släppte en massa nytt idag, och trots att plånboken är lite lätt just nu så kunde jag inte motstå en beställning. Men bara en liten en! 

Elias och Edwin har lekt väldigt bra tillsammans idag, tummen upp. Elsa har varit nöjd och glad hon med, suttit i gåstolen och skrattat åt brorsorna. Älskar att se hur mycket dom tycker om varandra, syskonen, även om bråken mellan Elias och Edwin verkligen tar luften ur en ibland...

Ikväll har vi tittat på brynäs, fikat gott kvällsfila och sedan blev det bad/dusch för alla barnen. Rena och fina fick dom sedan krypa ner i renbäddade sängar. Gosigt! ✨

Nu är det vuxenkväll här i soffan. Riktigt mysigt med en sprakande brasa, vindruvor och vinden som viner utanför fönstren... 

(null)

RSS 2.0