hello friday... đŸ„‚

Det Àr fredag, solen har lyst och vi har nÀstan haft tropisk vÀrme. Det kÀndes ta mig tusan som vÄr ute idag, nollgradigt och inga isvindar. DÄ mÄr man...

Dagens humör: trött som vanligt, men har Ă€ndĂ„ haft huvudet ovanför ytan. Det Ă€r ju trots allt fredag. 

Dagens roligaste: var att bygga ett snöslott tillsammans med Edwin, medan lillasyster sov gott i vagnen. Vi gick all in med piratflagga och allt. Lika nöjda bĂ„da tvĂ„! 

Dagens trĂ„kigaste: var ju att mina paket frĂ„n twistshake och babyshop inte dök upp idag. LĂ„g och lurpassade pĂ„ postbilen och kutade ut sĂ„ fort den kom. Och vad hittar jag? Endast ett reklambrev frĂ„n postkodlotteriet. Fatta besvikelsen... 

Dagens umgÀnge: trevlig fyraÄring och arg (snart) femmÄnaders bebis. Jo, hon har varit ilsk Àven idag Elsa. Men dock liiiiite gladare mellan varven. Tur vi Àven fick besök av gammelmormor och gudmor Frida. Dom kom hit och pysslade och fikade. Supermys!

Dagens smartaste: nÄgot jag Àr expert pÄ Àr att utnyttja mina besökare som Àr hÀr. Frida och mormor fick ansvara över barnen medan jag stÀdade toaletten, vek/hÀngde tvÀtt och tog en skön dusch. Det gÀller att tÀnka smart!

Dagens skratt: gĂ„r till Leif ock Billy och deras serie pĂ„ svt. AlltsĂ„, hahaha. Det Ă€r Edwins stora idoler, förutom Jocke och Jonna. Undra vad det ska bli av pöjken min?!

Dagens mat: fredagen till Ă€ra fick vi middagsgĂ€ster i form av Peter, Elin och lilla LinnĂ©a. Det bjöds pĂ„ tacos och till efterrĂ€tt svĂ€ngde jag ihop den goda kladdkakan med chokladbollssmet pĂ„. Satt som en smĂ€ck. Behöver inte Ă€ta pĂ„ nĂ„gon dag nu... 

Dagens borde: jag borde göra fÀrdigt fotoboken för Är 2017, börja skriva i Elsas nÀr-jag-var-liten-bok, klippa ihop en ny film pÄ barnen samt bestÀlla en present till min lilla mormor som fyller hela 70 Är nÀsta helg. Vet bara inte vart jag ska börja. Okej, logiskt sett borde jag börja med presenten. Men lillhjÀrnan min tÀnker inte alltid sÄ logiskt. Den fÄr gÀrna för sig att börja med allt samtidigt ungefÀr. Och sÄ blir det bara kaoz av allt. Borde börja med mina to-do-listor igen. Jaha, Ànnu ett till "borde" att styra upp.

Dagens kvarvarande plan: soffhĂ€ng med lite chips och cola. Kika pĂ„ lite olika youtubeklipp och bara slappa. Ska Ă€ven krĂ€va fotmassage av mannen! 

Dagens tankar: har tĂ€nkt mycket pĂ„ olika "egenheter" olika folk har. TĂ€nk vad mycket konstiga saker vi mĂ€nniskor har för oss... Jag sjĂ€lv till exempel mĂ„ste alltid skölja ur glaset (Ă€ven fast det Ă€r rent) tre gĂ„nger innan jag kan fylla det med vatten och dricka. Jag mĂ„ste alltid bĂ€dda barnens sĂ€ngar innan jag dricker kaffe pĂ„ morgonen, efter kaffet böddar jag vĂ„ran sĂ€ng. Jag mĂ„ste alltid packa upp kassarna om jag köpt nĂ„got nytt direkt nĂ€r jag kommer hem, ibland tar jag inte ens av mig jackan... Jag mĂ„ste alltid ha rena ytor pĂ„ köksbĂ€nken, fĂ„r allvarligt panik om det ligger saker dĂ€r som ska vara nĂ„gon annanstans, eller om det Ă€r minsta lilla blött, smuligt eller kladdigt. PANIK! Och kanske det som Ă€r viktigast men konstigast med mig: jag mĂ„r pĂ„ riktigt dĂ„ligt om barnen har strumpor pĂ„ sig som inte matchar resten av deras klĂ€der. Jag vet, det lĂ„ter sjukt. Men jag fĂ„r typ hjĂ€rtklappning dĂ„. DĂ€rför tar jag alltid fram strumpor till barnen pĂ„ mornarna. Fick jag bestĂ€mma allt sjĂ€lv sĂ„ skulle dom bara ha svarta strumpor, som jag har. Edwin (och Elsa sĂ„klart) kan jag Ă€n sĂ„ lĂ€nge styra helt över. Elias vill dock gĂ€rna bestĂ€mma sjĂ€lv, men jag har löst det genom att köpa just svarta strumpor fast med fĂ€rgglada mönster under. Visst har barnen andra fĂ€rgglada strumpor med mönster och figurer i sina lĂ„dor som dom fĂ„r anvĂ€nda (men bara om jag fĂ„r se till att det matchar med antingen byxor eller tröja). Vissa strumpor krĂ€ver verkligen helsvarta klĂ€der. Hahaha. Jag hör sjĂ€lv hur jĂ€kla psyko detta lĂ„ter, men jag kan inte hjĂ€lpa det. En skada helt enkelt... Vad har ni andra för egenheter? Vore sĂ„ kul att höra! 

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0