vårt lilla sjukhus... 🏥

Hallå från sjukstugan. Dagarna har sprungit iväg och här hemma blev vardagen lite upp och nedvänd... Mattias opererades för blindtarmen lite huxflux och Elsa har upplevt sin första feber i livet. Så jag agerar både sjuksköterska, mamma, tvätterska, städerska, kock, snöskottare och pelletsvakt på egen hand nu. Har tänkt både en och tre gånger att jag är lyckligt lottad som har någon att dela allt detta med vanligtvis!

Men trots allt elände har vi haft det mysigt ihop ändå. Och trots att Elsa haft feber har hon varit på hyffsat bra humör och sovit så sjukt bra på nätterna. Nästan så det känns dumt att skriva om det, det brukar man få igen... Men första febernatten, när jag var ensam med barnen, sov hon mellan 20:30 och 06:15 i sin säng utan att vakna en endaste gång. Jag som somnade rätt tidigt ifall natten skulle bli jobbig var ju helt förvirrad när jag vaknade, sju timmars ostörd sömn var ju inte igår direkt... Snarare en evighet sedan. 

Natten därefter somnade hon sent pga konstiga sovtider på dagen eftersom hon hade feber, men sov då 21:30 till 05:30 i sin säng utan uppvak. Det vore ju riktigt drömmigt om hon fortsätter såhär, att nattmålen inte behövs längre... Men å andra sidan är det inte så jobbigt att göra i ordning en flaska heller, förbereder alltid innan läggdags med rätt mängd vatten i termosen från twistshake och rätt mängd pulver i tillhörande burk som jag har vid sängen. 

Ja nu är det bara ersättning som gäller för donnan. Precis som det blev med Edwin kring 5 månader. Min mjölk räckte inte till den här gången heller och amningen blev riktigt bökig mot slutet... Försökte hålla ut med nattamningarna, men det slutade med att hon aldrig blev mätt och ville sova med mammas tutte i munnen halva natten. Så det är med lite sorg i hjärtat jag inser att amningen nu är ett minne blott. Kanske för resten av mitt liv. Men samtidigt är jag glad över att det gick så pass bra att sluta. Och när amningen är över får man ju göra vissa saker som varit förbjudet i flera flera månader... Gissa? Ja, jag är tillbaka i snusträsket. Det gick läskigt fort att falla dit igen. "Bara någon klapp-på-axeln-prilla".... 🙄

Idag har Elsa iallafall varit feberfri stora delar av dagen. Som mest hade hon 38,7° men sedan har det legat kring 37,5-37,9° ungefär. Men hon har hela tiden ätit som vanligt, bara krävt lite extra närhet och det är ju mest bara mysigt. Speciellt när hon somnar på en i soffan! 

Däremot har det varit lite kämpigt eftersom Mattias inte får bära något tyngre än 2 kg såhär efter operationen. Han är även öm och har svårt att röra sig, så jag hade nog önskat mig några extra-armar dessa dagar...

Och så har vi ju det där dåliga samvetet man får när man inte kan ge Edwin den uppmärksamheten han behöver. Men han är så himla duktig på att läsa av situationer, min fina kille. Inget tjat eller sura miner. Han vet att vi kan spela spel eller lägga pussel när Elsa sover. Annars roar han sig själv uppe på sitt rum eller tittar på tv. Så fort Mattias kan bära Elsa igen ska vi hitta på något extra roligt, bara jag och Edwin. Det behöver vi. Dessutom har han ju snart en rolig dag med Mattias att se fram emot: babblarna-teater. 

Även om det är mysigt att vara hemma så får man ju spunk ibland, såklart. Så idag rymde jag och barnen iväg en stund. Hem till min moster som även hon är sjukskriven för diskbråck. Vi köpte med oss en krya-bukett och bjöd in oss på fika. Även mormor kom dit, så vi fick en trevlig eftermiddag med härligt umgänge. Edwin njöt av lite extra uppmärksamhet. Han målade och lyxade till det med ett härligt bad. Det gäller att passa på när vi inte har något badkar... Lycklig kille som blev ren och fin på kuppen! Elsa hade det mysigt hon med. Somnade så gott med gammelmormor i soffan! Ja, vi tankade energi allihopa!

Vad gör vi annars då? Går i myskläder hela dagarna, kollar på os (hurra för alla medaljer), spelar spel, tvättar, vilar och försöker tänka framåt. Internetshoppa kan man också göra, ooops... Men när man får 16 plagg till Elsa för 600 kr är det ju mer ett kap än ett köp känner jag. Ellerhur? Tack. Exakt 37,50 kr per plagg om man slår ut det. Nu är hela 74-garderoben komplett. Hon är snart där och nosar, så nu är vi förberedda. Fast 68 kan nog kanske hänga med fram till våren ändå... Grabbarna behöver inte så mycket kläder just nu. Dom har så dom klarar sig. Speciellt Edwin som kan ärva mycket efter Elias, sedan får han även en hel del av mormorn som inte kan låta bli att köpa ibland. Hihi. Ikväll kom hon med snygga byxor till honom! Däremot får vi nog uppdatera sommargarderoben till både Elias och Edwin, men det får dröja ett tag! Brukar ju även hitta en del guldkorn på Röda korset, så jag spanar lite då och då faktiskt. 

Snart kallar sängen, är riktigt trött efter dessa dagar. Imorgon hoppas jag på en bra os-dag, lite utelek och någon god middag. Det låter väl bra? 

(null)

(null)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0