fredagslistan... 🎉

Fredagen Ă€r hĂ€r och vi har haft (Ă€nnu) en hemmadag. Tur man trivs hemma alltsĂ„, annars hade jag nog gĂ„tt under. TĂ€nker tillbaka pĂ„ tiden i vĂ„r sista lĂ€genhet och fĂ„r nĂ€stan lite ont i magen. En galet fin 4:a som vi fick renoverad och allt, men oj vad grannar och lĂ€ge spelar roll. Det var liksom nĂ„got som hela tiden lĂ„g och gnagde... Men nu Ă€r vi hĂ€r, i vĂ„rt första hus och trivs med livet. 

Dagens godmorgon: vaknade av att Edwin kom och trĂ€ngde ner sig bredvid mig och Elsa. Mattias lĂ„g ihopkurad pĂ„ andra sidan sĂ€ngen. TrĂ„ngt och mysigt... Vi startade teven och lĂ„g kvar en extra stund. 

Dagens kĂ€nsla: fredagstrött kan man kalla det. Den hĂ€r veckan har verkligen satt sina spĂ„r. Har bara velat sagt godnatt och gĂ„tt och lagt mig hela dagen typ. Omöjligt dock. 

Dagens motion: fick jag nĂ€r det var herrarnas stafett i skidskytte. Har aldrig skejtat sĂ„ fort i vardagsrummet tror jag. Gardinerna fladdrade. En del hopp och konstiga kryp/Ă„l-moves pĂ„ golvet blev det med. Var fasen svettig nĂ€r det stog klart att sverige tog guld. Hipp hurra! 

Dagens klĂ€der: hur mĂ„nga dagar i rad fĂ„r man hasa runt i fula mysklĂ€der egentligen? Jag har ingen aning, sĂ„ jag kör pĂ„ bah... 

Dagens vettiga: tog mig i kragen och tog fram dammsugaren. HejdÄ dansande dammrÄttorna! Ses vÀl om nÄgra dagar igen antar jag... StÀdade Àven badrummet, vek tvÀtt och körde igÄng en ny maskin. En helghandling hanns ocksÄ med medan Elsa sov pÄ eftermiddagen.

Dagens bedrift: gĂ„r utan tvekan till mig sjĂ€lv, faktiskt. Jag har för första gĂ„ngen fyllt pĂ„ pellets OCH sotat pannan. Kan sĂ€ga att jag hellre (med glĂ€dje) sköter tvĂ€tt och stĂ€d i framtiden! 

Dagens mat: jag hade önskat en god middag, men Ă€r det fredag sĂ„ kĂ€nns tacos Ă€ndĂ„ hyffsat givet. Dumt att bryta vissa traditioner. Hemska saker kan hĂ€nda! 

Dagens mest otippade: var nĂ€r hela familjen (inklusive jag sjĂ€lv) drösade ner i sĂ€ngen efter maten och bara slappade i drygt en timme. Bara lĂ„g, huller om buller, kikade pĂ„ youtube-klipp pĂ„ teven, Ă„t godis och drog till och med fram tĂ€ckena under överkastet. Inte likt mig som Ă€r alergisk (pĂ„ riktigt) mot att vistas i sĂ€ngen med klĂ€derna pĂ„. Det Ă€r nĂ€stan strĂ€ngt förbjudet... Men idag blev det ett undantag, och fyfabian vad mysigt vi hade det alla fyra. Elsa somnade till och med mitt i myset. 

Dagens roligaste: var nĂ€r en budgubbe knackade pĂ„ dörren med en leverans frĂ„n next. Som jag gjorde igĂ„r. AlltsĂ„, hur sjukt? Gratis frakt, billiga klĂ€der och hemleverans sĂ„ snabbt. Men jag mĂ„ste ha gjort bestĂ€llningen rĂ€tt tidigt sĂ„ det precis hann packas den dagen, för jag kompletterade med en till bestĂ€llning pĂ„ kvĂ€llen (ooops) och den kommer först pĂ„ mĂ„ndag. Men kul med nya fina klĂ€der till Elsa! Har aldrig shoppat frĂ„n next förut men det kommer troligtvis bli en ny dyr hobby nu.

Dagens insikt: det kanske vore pĂ„ tiden att sluta anvĂ€nda amnings-bh nĂ€r man inte ammar eller? Den senaste veckan har jag inte ammat alls, men har fortfarande dessa pĂ„ mig. Sköna som tusan, men en aning konstigt? Imorgon tar jag nya tag. Kanske.

Dagens heja: gĂ„r till Elsa som övar för fullt pĂ„ att sitta sjĂ€lv nu. Bara förra veckan satt hon dubbelvikt om man slĂ€ppte henne, idag satt hon nĂ€stan en minut sjĂ€lv. Heja gumman! 

Dagens energikick: fick vi sĂ„klart efter lite utelek. Friskluft kan verkligen göra under! SĂ„ fort Mattias blir helt Ă„terstĂ€lld ska jag försöka komma igĂ„ng med ensam-promenader pĂ„ kvĂ€llarna. Min kropp skriker efter rörelse och motion. SĂ€ckar ihop snart... 

Dagens sista timmar: vi har mest bara myst pĂ„ som resten av dagen. Eldat, badat Elsa, lekt uppe pĂ„ Edwins rum och kvĂ€llsfikat. Barnen somnade sent, och jag ska snart göra detsamma. KĂ€nns som att jag har gjort en 70 timmars "grisvecka" pĂ„ jobbet ungefĂ€r. Jobbet som inte finns kvar nu, sĂ„ sorgligt... Men ska Ă€ndĂ„ bli spĂ€nnande att vara med om omplacering i kommunen pĂ„ ett vis. Lite nytt. Även om integrationssekreterare var det bĂ€sta jobbet jag nĂ„gonsin haft. Det jag liksom utbildat mig till. Men framtiden Ă€r oviss, och vips kanske vi behövs igen. Eller det gör vi ju nu med, verkligen, men just ungdomsboendena kanske behöver öppnas igen. Vem vet? PĂ„ tal om jobb fick jag iallafall löneökningsbesked idag. Alltid nĂ„got i dessa dystra jobbtider! 

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0