utmaningar... 👀

Söndag, snö och satans kallt. Under helgen har vĂ„r trĂ€dgĂ„rd förvandlats till rena rama fjĂ€llvĂ€rlden. CRAZY. Snön nĂ„r nĂ€stan upp till fönstren och staket Ă€r helt begravt. Snöhögar stora som berg. VĂ€ldigt fint just nu, men lite jobbigt att inse att det nog Ă€r hundra Ă„r kvar tills det blir vĂ„r...

VÄr helg har varit bra mÄ jag sÀga. Fredagen spenderades pÄ hemmaplan med barnen. Elias och Edwin klÀttrade i snöhögar medan Elsa sov i vagnen. SjÀlv skulle jag vara sjysst och skotta fram postlÄdan sÄ postbilen kunde stanna dÀr. Var riktigt nöjd och svettig nÀr det var klart. Klappade mig sjÀlv pÄ axeln och gick in.

Men helt plötsligt tittar jag ut genom fönstret och ser en mils lĂ„ng kö av bilar pĂ„ vĂ€gen, samt en postbil som kört fast vid vĂ„r postlĂ„da. Alla bilar stannande och alla mĂ€nniskor gick ut för att hjĂ€lpa till. SjĂ€lv gömde jag mig bakom gardinen och skĂ€mdes. Man kanske inte ska skotta sĂ„ lĂ„ngt sĂ„ postbilen tror den har hur mycket plats som helst och halvt hamnar i diket... Skulle ju bara va snĂ€ll jag. Nu fĂ„r vi vĂ€l sĂ€kert ingen post i framtiden. 

NĂ€r kaoset vid postlĂ„dan var löst satte jag igĂ„ng med lite fredagsbak. What the fuck, tĂ€nker ni... Jag som nĂ€stan avskyr att baka, oh dessutom Ă€r kass pĂ„ att följa recept. Men lugn, det blev bara en kladdkaka. Det Ă€r pĂ„ min nivĂ„. Men för att spexa till det lite sĂ„ slĂ€ngde jag pĂ„ popcorn och kokade ihop en kolasĂ„s. Det var ju Ă€ndĂ„ fredag liksom. SĂ„ jĂ€kla sliskigt och gott. Vad tror ni om grĂ€ddtĂ„rta med ostkrokar nĂ€stangĂ„ng?! 

Resten av fredagen innehöll det obligatoriska tacosmyset och soffhÀnget. Det Àr dumt att bryta vissa traditioner...

Under lördagen fortsatte snön att vrÀka ner. Barnen lekte ute och byggde en snökoja med pappsen. Elsa och jag donade pÄ hÀr inne. TvÀttade, dammsög och bara myste. Var dock pÄ lite halvtaskigt humör, sÄ det mesta gjorde jag medan jag svor tyst för mig sjÀlv. Efter att jag satte in kopparspiralen har bÄde pms-humöret och mensen förvÀrrats x10 ungefÀr. SÄ nu kan jag inte klandra barnen lÀngre nÀr dom kallar mig för Sara Satmara. Det Àr liksom jag. Ibland.

Men dagen blev bĂ€ttre. Johanna och Ida kom hit och drack kaffe, lekte och pratade lite skit. Elias skulle följa med dom hem sen, en dag i förvĂ€g. En spĂ€nd kille som skulle fĂ„ veta om han ska fĂ„ en till lillasyster eller lillebror till sommaren. Och det kommer en liten lillayster! Elsa fĂ„r alltsĂ„ en tio mĂ„naders yngre kompis. Åh, vad vi lĂ€ngtas hĂ€r hemma! 

Efter att vi vinkat hejdĂ„ till strömsbruksgĂ€nget Ă„kte vi andra till gammelmormor och hĂ€lsade pĂ„. Semmelfika och lek satt fint. Skönt att lĂ€mna hemmet lite och sedan komma hem lagom till lördagsmyset... Det blev en god kycklingmiddag sedan vrĂ€kte vi i oss chips och choklad framför den nya Beckfilmen. 

Idag vaknade jag upp bredvid min lilla dotter som var sĂ„Ă„Ă„Ă„ arg inatt. Hon skulle sova med mammas tutte i munnen och blev ilsken sĂ„ fort jag försökte dra mig undan. Inte sĂ„ att hon skrek, men hon liksom skĂ€llde pĂ„ mig. Lite gulligt sĂ„hĂ€r i efterhand, men dĂ€r vid 04-tiden var det inte sĂ„ jĂ€kla pluttinuttigt. 

Lite kaffe gjorde susen. Skrotade runt hĂ€r hemma i mysklĂ€der och donade med lite av varje. Körde igĂ„ng slowcookern, en god köttgryta som skulle fĂ„ puttra hela dagen. Och sĂ„klart det viktigaste: bĂ€dda sĂ€ngarna. Min dag blir helt förstörd om sĂ€ngarna Ă€r obĂ€ddade. Ja, jag Ă€r sĂ„ pass sjuk att det första jag gör dirket nĂ€r jag kliver upp Ă€r att bĂ€dda sĂ€ngarna uppe i grabbarnas rum. Sen efter kaffe och frukost mĂ„ste jag bĂ€dda vĂ„ran sĂ€ng, nĂ€r den har fĂ„tt lufta ur sig lite. Kan allvarligt rĂ€kna de dagar dĂ„ sĂ€ngen stĂ„tt obĂ€ddad pĂ„ en hand. Tror det Ă€r min uppgift hĂ€r i livet faktiskt, atta bĂ€dda sĂ€ngar. Alla kan ju inte bli superhjĂ€ltar liksom... 

PĂ„ förmiddagen gick vi ut i kylan. Det blĂ„ste isvindar, men det var skönt att fĂ„ rastas lite. Elsa sov i vagnen och jag klĂ€ttrade i snöhögar med Edwin. Mattias fick Ă€ran att sopa av bilar och flytta pĂ„ dom sĂ„ vĂ„r kĂ€ra traktorgranne kunde komma och trolla bort alla smĂ„högar med snö hĂ€r och dĂ€r. Tjoho vad med plats det blev pĂ„ gĂ„rden nu! Och en till stor snöhög till barnen. Som belöning fick han en kopp kaffe. Tror vi Ă€r hans favoritgrannar faktiskt. Hehe... Men nĂ€r vintern Ă€r slut har han nog gjort sig förtjĂ€nt av nĂ„gon fin whiskeysort. Fast efter den hĂ€r vargavintern borde alla snöskottare fĂ„ en sjujĂ€kla belöning! ❄

Söndagen till Ă€ra hade vi bjudit hem mamma och pappa pĂ„ middag. Älggryta. Och en ny slags kladdkaka till efterrĂ€tt. Med chokladbollssmet pĂ„. AlltsĂ„ vilken fulltrĂ€ff. TvĂ„ klassisker i ett liksom. Och maten gick hem den med. Slowcookern kommer nog bli en riktigt bra vĂ€n tror jag! 

Mamma och pappa stannade ett bra tag hĂ€r och lekte och myste. Fick Ă€ven en skott av en svĂ€rmorstunga och fina tuplaner. Mina första tulpaner för i Ă„r faktiskt. Jo, det Ă€r sant. Jag som typ brukar köpa en bukett sĂ„ fort julaftonen Ă€r över... Men nu stĂ„r dom iallafall dĂ€r pĂ„ köksbordet, sĂ„dĂ€r ljusa och vĂ„riga och bara retas eftersom det inte Ă€r vĂ„r förens om en evighet. Tur dom Ă€r fina, annars hade jag retats tillbaka och slĂ€ngt ut dom i snön. Smaka pĂ„ -19° ni skulle jag sĂ€ga. 

KvĂ€llen har varit lugn. Barnen var trötta och somnad ungefĂ€r samtidigt. Vad gör vi vuxna dĂ„? SlĂ€nger oss i soffan och Ă€ter upp allt onyttigt som finns kvar i skĂ„pet. Hopplöst... Jag som försöker bli en bĂ€ttre mĂ€nniska. Men just den biten Ă€r den största utmaningen. Att tĂ€nka pĂ„ hĂ€lsan. Ska det vara sĂ„ jĂ€vla svĂ„rt? MĂ„ste verkliga göra drastiska Ă€ndringar snart. Men pĂ„ andra plan har jag lyckats bĂ€ttre. Ett mĂ„l var att blir bĂ€ttre pĂ„ sopsortering, och det  Ă€r jag grym pĂ„ nu om jag fĂ„r sĂ€ga det sjĂ€lv. Det underlĂ€ttade rejĂ€lt nĂ€r jag fixade iordning för sorteringen pĂ„ altanen. High five pĂ„ den! En annan sak jag blivit duktig pĂ„ att sortera tvĂ€tt bĂ€ttre och inte överdosera sköljmedel. Förut var jag sĂ„ lat att jag tvĂ€ttade vitt med fĂ€rger. Fy! Men nu Ă€r det ordning och reda pĂ„ mig. TĂ€nk vad fantastisk jag skulle bli om jag bara kunde fĂ„ lite ordning pĂ„ den sista pusselbiten med; hĂ€lsan. Ja, imorgon fortsĂ€tter jakten pĂ„ den ultimata livsstilen. Vaaaaaart kan den vara egentligen?! 

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0