nytt husdjur... 🐭

En ny vecka har tagit vid och vi kĂ€nner doften av mars snart. Nu vĂ€nder livet hörrni. Men för oss började inte den nya veckan speciellt bra, vi har nĂ€mligen fĂ„tt ett oinbjudet husdjur...

Mattias tyckte ju att han sÄg en liten mus hÀrom dagen, men jag ville in i det lÀngsta tro att han sett i syne. Det funkade bra, enda tills jag sÄg den sjÀlv. En liten mini-nÀbbmus som knappt Àr lika stor som min tumme. Men ÀndÄ. SÄ obehagligt! Jag tappade nÀstan livslusten (okej, lite överdriv) och vÄgade knappt röra mig hÀr hemma.

SĂ„ nu Ă€r huset utrustat med musfĂ€llor för att fĂ„nga den lilla rackaren (det verkar tack och lov bara vara en) och jag har Ă€ven bestĂ€llt hem elektriska musskrĂ€mmare. Har seriöst övervĂ€gt att skaffa katt med. Men Mattias tror att det bara Ă€r mitt crazy-spontana-jag som vill det, sĂ„ han försöker bromsa mig. Fast, vore det Ă€ndĂ„ inte lite mysigt med en kattunge? Eller kommer jag bli galen pĂ„ katthĂ„r, döda indragna djur, kattpiss och fĂ€stingar? Men vi sĂ€ger sĂ„hĂ€r... skulle musfĂ€llor och musskrĂ€mmor inte fungera, eller om vi inser att det Ă€r fler Ă€n en, sĂ„ kan jag lova att vi skaffar oss en liten misse. 

Vi har aldrig tidigare haft problem med möss under de 2,5 Ă„ren vi bott hĂ€r. Förutom i förrĂ„det bredvid vedboden, men det sitter ju inte ens ihop med huset. SĂ„ detta kom som en  chock för mig. För tydligen Ă€r det vanligt att de tar sig in under höst/vinter och dom behöver bara nĂ„gra millimeters springor för att kunna komma in. AlltsĂ„, fyfabian... NÀÀ om man skulle ta och flytta till en lĂ€genhet pĂ„ sjunde vĂ„ningen? 🙄

Den hĂ€r dagen har alltsĂ„ inte varit den bĂ€sta. Har pĂ„ riktigt mĂ„tt dĂ„ligt av att tĂ€nka pĂ„ den lilla (stackars) nĂ€bbmusen. Som nog mĂ„r alldeles förtrĂ€ffligt hĂ€r inne med massa vĂ€rme och mat som den hittar. Har mest bara skrotat runt hĂ€r hemma och tjatat pĂ„ Mattias om ett kattköp. 

Barnen tycker iallafall att den lilla musen Ă€r sĂ„Ă„Ă„ söt och gullig. Edwin tror pĂ„ allvar att det Ă€r vĂ„rt husdjur nu, och att musfĂ€llorna Ă€r smĂ„ matstĂ€llen bara. Vi fĂ„r vĂ€l hoppas att vi fĂ„ngar den pĂ„ natten nĂ€r han inte ser! 

Elsa har knappt fĂ„tt vistas pĂ„ golvet. Hoppgungan har gĂ„tt varm idag. Men pĂ„ en filt fick hon iallafall ligga och vĂ€dra rumpan en stund, samt öva pĂ„ att sitta. Hon sitter sjĂ€lv i flera minuter nu, sĂ„ himla duktig. Det sa liksom bara pang tjong frĂ„n en dag till en annan. 

Elias har varit i skolan idag, men Mattias Ă€r sjukskriven veckan ut pga operationen. Skönt att ha honom hemma sĂ„ jag slipper rodda allt med barn och hus och mus helt sjĂ€lv. 

Nej, nu ska jag krypa ner i nytvĂ€ttade lakan/pĂ„slakan och försöka sova. Trött. LĂ„g vaken sĂ„ lĂ€nge igĂ„r och letade efter kattungar som Ă€r till salu... 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0