torsdag it is... ☀️

Torsdag och kallt kallt kallt... I skrivande stund sitter jag en halvmeter från kaminen och fryser fortfarande. Har dragit fram fåtöljen och planerar att sitta här framför brasan hela natten. Typ. 

Dagens kläder: myskläder all day long. Men efter lunchen klädde vi oss varmt och gick ut. En timmes bus med Edwin i vintersolen medan Elsa sussade sött i vagnen. Som en saga!

Dagens dryck: typ bara kaffe. Har druckit det som vatten idag... Vilket behövs om man har en arg liten tjej som bara skäller och skäller. Dag som natt. Mattias påstår att hon liknar mor sin? 

Dagens high five: två maskiner tvätt och ett race med dammsugaren. Det är värt en high five idag. Hade helst legat i fosterställning och ätit choklad från morgon till kväll...

Dagens skratt: min lilla tänkande fyraåring levererar många fniss per dag... Just nu tänker han hela tiden på när jag ska bli farmor. Råkade nämna att jag ju kommer att bli det till hans barn i framtiden, och nu kan han inte tänka på annat. "Mamma när du blir farmor, kommer du få grått hår då? Kommer du bli farmor till mig då också? Kommer inte du se ut som min mamma längre?" Och kanske den konstigaste funderingen: "Kommer du veta hur man sätter på teven när du blir farmor?" 

Dagens mat: tänkte göra fisk, men kylskåpet ekade tomt och vi hade inte ens potatis. Vardagsklassikern spagetti och köttfärssås fick rycka in... 

Dagens dumhet: bullar och choklad. Jag är totalt hopplös. Kan inte nån bah komma hit och skälla ut mig? OBS, det funkar inte med mamma. Henne blir jag bara arg på.

Dagens skönaste: var när jag rymde hemifrån. Till ica maxi och storhandlade. Aaaall byyyy myseeeeeelf. Finns det något lyxigare? Jo, kanske. Men allt är ju relativt... Galet skönt att strosa runt där och rensa tankarna. Blev även ett besök på ÖB och rusta.

Dagens sämsta: min dotters humör. Ingenting har varit bra idag, förutom babblarna. Då flinas det minsann. Men så fort teven stängs av blir det skrik och protester. Nästan så att hon försöker slåss (känns det som när man är trött och less). Hoppas denna humörsvängning inte blir långvarig. Kommer bli tokig då. Alltså psyktokig. Tur hon är förjäkla söt.

Dagens borde: promenera, städa toaletterna, rensa köksskåpen (IGEN), rensa ur min garderob och ungefär hundra saker till. Men det kommer fler dagar...

Dagens tack: går utan tvekan till kaminen. Vilken värme du skänker! Alltid så varm och go. Idag, och framför allt ikväll, är du min bästa vän här i livet.

Dagens besök: barnens farmor och farfar kikade in på en kopp kaffe efter att dom kommit hem från ett sjukhusbesök i gävle. Edwin påstod att hans farmor (och även min farmor) ska föda ut ett barn snart. Det hoppas jag verkligen inte! 

Dagens shopping: fyra proppade kassar på ica maxi då. Men även en ny fruktskål, badrumsmatta och strumpor. Man tackar! 

Dagens önskan: sovmorgon imorgon skulle inte sitta helt fel... Många tidiga mornar har det blivit nu tack vare min morgonbajsnödiga son. I vanliga fall brukar han kliva upp själv och lägga sig i soffan och se på teve. Men nu har han kommit in i någon slags bajsrutin och väcker mig med en starkt "KLAAAAR" varje morgon. 

Dagens sista tanke: fyfabian vad kallt det ska bli att gå ifrån kaminen och krypa ner under ett kallt täcke. Ja, det är ungefär den nivån mina tankar är på nu. Orkar knappt tänka alls... Så trött jag knappt vet ut eller in, höger eller vänster. Fast det vet jag inte i vanliga fall heller!

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0