helg och ny vecka... ✨

Ännu en gång springer dagarna iväg för fort. Speciellt över helgen sådär... Men vi har ändå lyckats fånga dagarna och haft det himla trevligt.

Helgens humör: något trött (men det är ju mer regel än undantag) och lite småsurig ibland. Men över lag har vi varit på bra humör allihopa. Till och med Elsa har hittat tillbaka till sitt goa glada jag. Peppar peppar. 

Helgens utflykt: barnens faster var på besök från Dalarna, så vi åkte såklart till barnens farmor och farfar för att träffa henne. Trevligt! Hon bjöd på fajitastårta och tacotårta till middag, så sjukt gott verkligen. Edwin lekte massor med faster Kicki och hon blev extra populär när hon trollade fram lite Lördagsgodis. 

Helgens skönaste: det var nog på lördagskvällen, när hela familjen var nyduschad/badad och myste i soffan. Oj oj oj vad den där soffan får stå ut med oss och allt vårt soffhäng! 

Helgens roligaste: var såklart att hämta hem Elias och i samband med det fira hans lillasyster Ida som fyllt 5 år. Edwin hade målat en miljon teckningar och gjort paket av dem, nöjdheten nådde inga gränser... Utöver alla fina konstverk fick hon även klänning, leggings, pysselbok, göra egna armband och en lite docka med bebis, vagn, säng, badbalja, våg och lite småsaker. Passade till en blivande storasyster!  Vi stannade rätt länge på fika och lek. Elsa var nöjd med livet och barnen hade roligt, då är det dumt att ha bråttomt...

Helgens mat: en helg utan att stå vid spisen, snacka om goals. Bortbjudna en dag och hämtpizza på söndagen. Bara för att.

Helgens bravo: tomma tvättkorgar, om än bara i någon timme... Men ändå, det är en bedrift att lyckas se botten! Ibland undrar jag hur våra tvättkorgar skulle sett ut om jag inte hade fått min älskade tvättstuga. Nu tar jag mig gärna lite "egentid" där inne och viker och fixar. Innan var det inte lika roligt att tvätta. Det blir ju rejäla tvätthögar med en kräkbebis... Så jag vågar nog inte tänka mer på hur tvättrutinerna skulle sett ut utan tvättstugan! 

Helgens avslut: vi fick besök av Elias kompis Elin på kvällskvisten. Det lektes, tävlades och spelades spel. Kul. Dessutom fick Elias ett försenat paket då hon blev sjuk när Elias hade kalas. En transformer, och lyckan blev total. När Elin sen åkte hem gick jag ut med Elias och Edwin en stund. Skönt med luft innan kvällsfika och läggdags! Resten av kvällen spenderades i soffan med helgens godisrester... Fick även ett samtal av svärmor som lyckats vinna en semesterresa för 35.000 på bingolott. Hipp hurra! 

Idag har vi måndagen på besök och hela världen är vit och grå. Så jäkla tråkigt. En riktigt slapp och slö dag, det är inte ens värt att göra en dagens-lista... Det enda vi gjort är att hänga i soffan, titta på OS, rita, mysa, vila och äta. Typ så. Min mamma hämtade Elias på skolan så jag slapp ju till och med släpa ut barnen i snökaoset. Annars då? Eftermiddagen har gått åt till att äta middag, bada Elsa, skotta gården och sedan pussa Edwin hejdå. Han åkte till sin favorit Tom för en övernattning. Lycklig kille! 

Resten av kvällen blir lugn och skön. Elias och Elsa sover sött så nu är det vuxentid. En sprakande brasa, tv och kvällsfika. Ja ni hör ju vad fantastiskt! ✨ (null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0