kalas + kalassjukan... ✔️

Helgen har passerat och ännu en ny vecka har tagit fart. Hörrni, det är inte långt kvar nu. Av februari/vabruari menar jag... Våren närmar sig! Även fast vi, peppar peppar, klarat oss från hemska sjukdomar i en evighet så har vi såklart haft någon snorig näsa hit och dit. Men det är ju nästan vardag under vinterhalvåret va? 

I helgen har vi kalast ordentligt. Firat min fina mormor som betyder SÅ jäkla mycket för oss. Hon som alltid rycker ut när det behövs... Barnvaktar dag som natt, bakar, skjutsar, putsar fönster och hjälper till att tvätta och gör vårt liv lite enklare. Och framför allt: hon engagerar sig i barnen något helt otroligt. Edwin säger att gammelmormor är hans bästa vän. Det finns ingen som han älskar att leka med så mycket. Så fint att det gör ont i hjärtat lite... Men jag förstår honom, för jag har själv alltid haft samma relation till mormor. Hon har ju varit så ung under min uppväxt, när jag var 10 år så var ju hon liksom 52 år. Så hon har ju orkat med alla våra galna upptåg! En bästa vän och mormor i ett liksom, fantastiskt.

Det var fullt hus hemma hos mormor. Till och med hennes särbo hade överraskat och kommit hela vägen från Östersund. Det blev en eftermiddag med smörgåstårta, tårta, presenter, blommor och skratt i överflöd. Som det ska vara. Av oss fick mormor en "korg" med lite av varje. Bland annat presentkort, whisky, lite ätbart och en stor tavla med en dikt som jag skrivit om henne och barnen. Beställde med fint tryck från vistaprint och det blev väldigt uppskattat. Inte ett öga torrt... 

När vi kom hem sen på kvälle var vi alla trötta, så vi hade väl hoppats på en tidig kväll. Men så blev inte fallet... Edwin vaknade vid 22-tiden och hade kräkts ner halva sängen. Första tanken är såklart alltid magsjuka. Men det var ändå nått som inte stämde med kräklukten (ursäkta alla kräsmagade) och hur han hade "betett" sig hela eftermiddagen och innan han somnade. Han åt så sjuuuuukt mycket hela dagen. Det brukar inte våra barn göra innan de blir magsjuka... Han åt omelett till frukost, nuggets till lunch, en bit smörgåstårta, TRE vanliga tårtbitar, en hel hamburgare till middag och sedan blängde han i sig två glas yoghurt innan läggdags. Detta är så typiskt Edwin... Han är verkligen ingen storätare alls. Tvärtom, vi får alltid truga i honom tuggor vid middagarna. Men när det är kalas av något slag går han alltid all in, speciellt på godsakerna. Och det är absolut inte första gången han kräks efter ett kalas, det händer lite då och då. För han är smart, han går till olika personer och ber om mer tårta/glass/kakor/whatever. Så vi kallar det kalassjukan. 

Men man kan ju inte ropa hej för tidigt heller... Så vi bäddade i soffan och höll oss vakna en stund extra. Själv snarkade han fem minuter efter en dusch och lite vatten. Jag tvättade hela sängutrustningen och tackade gud ännu en gång för torktumlaren. 

Natten blev lugn och inget mer kom. När han sedan bajsade normalt, var pigg (energi för tio personer) och åt en rejäl frukost, lunch och middag så pustade vi ut. Det var som vi misstänkte. Phju... Ännu en "dag att stryka" utan magsjuka. Men det kommer väl det med, i sinom tid. Sist vi hade det var april 2015 så vi får ju ändå vara lyckliga! 

Helgen avrundades med utelek och även kalas för Elias kompis Elin. Lycklig kille som haft det sååå kul. Sedan blev hans dag ännu lite bättre när hans mamma, syster och bonuspappa kom. Äntligen mammavecka jublade Elias! 

Idag har vi haft måndagen på besök. En grå och snöig dag utan några speciella höjdpunkter... Men som sagt, jag räknar ner dagarna till mars nu så varje dag är välkommen! 

Dagens frukost: rosa gröt på Edwins begäran, precis som Masha och Björnen äter. Tur vi hade en skvätt karamellfärg kvar som jag kunde trolla med. Snacka om att man blev bästa mamman ever! 

Dagens känsla: trött och lite halvt less. Ibland känns livet som något som bara går på repeat... Samma sak, dag ut och dag in. Tror dock det grå vädret spelar in rätt mycket i dessa tankar! 

Dagens syssla: efter helgens tvättmaraton fanns en del rena kläder att vika undan. Så det har jag gjort mellan varven. Annars? Roa barn ett och barn två. Den ena lättare än den andra. 

Dagens bravo: går till Elsa som övat på att sitta själv hela dagen. Nu sitter hon några sekunder innan hon suckar, ger upp och faller åt första bästa håll. Men framsteg gör hon, förut säckade hon ihop på en halv sekund... 

Dagens roligaste: var att leka ute en stund med Edwin medan Elsa sov i vagnen. Vad lekte vi? Zombiejägare såklart. Hur normalt är det att en 4-åring är totalt besatt av zombies och spöken? Edwins favoritfilm just nu är Resident Evil och det är väl inte den bästa för ett barn. Men han kan med tvdosan själv och får fram de mest hemskaste filmerna på youtube och netflix. Trots det är han inte det minsta mörkrädd om kvällarna eller drömmer mardrömmar. "Du behöver inte titta om du är rädd mamma, men jag vet att det bara är på låtsas så jag är inge rädd"...

Dagens önskan: en promenad på egen hand med musik i hörlurarna, men vissa dagar går det inte att få till. Längtar vidare! 

Dagens äventyr: till ica för att köpa ersättning till Elsa, tjoooho. Edwin fick det desto roligare som ville sova hos mormor och morfar inatt. Han blev hämtad i eftermiddags och var himla taggad på lite egentid. Min egentid idag blev en snabbdusch på 5 minuter. 

Dagens sämsta: var att Mattias kom hem från jobbet med magsmärtor och feber. Det slutade på akuten med inflamerad blindtarm. Vet fortfarande inte hur det ska behandlas då han är kvar än... Får se om han får komma hem inatt. Stackars älsklingen! 

Dagens sista timmar: mys med Elsa innan sovdags, myskläder i soffan, popcorn och lite tv. Nu sovdags innan klockan ringer imorgonbitti... Det vankas bvc-besök för donnan våran!  (null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0