februari och snökaos... ❄️

Välkommen februari - dig gillar jag inte, men jag gör ett försök. Dagarna går och snön den bara vräker ner. Nog för att man vill ha snö när det är vinter, men nu räcker det kanske? Ge oss lite sol och en par minusgrader, det skulle sitta fint...

Igår hade vi onsdagen på besök. Elias var på skolan som vanligt. Gympadag och även lite kalas för honom och två andra kompisar som fyllt år nyligen. Då äts det minsann glass och så får födelsedagsbarnen en påse med fina kulor av fröknarna. Uppskattat! 

Jag, Edwin och Elsa myste på här hemma. Det snöade på rätt bra, så vi höll oss mest inomhus. Fast efter lunchen gick vi faktiskt ut och skottade lite. Plogkanten hade vuxit sig hög och postlådan syntes knappt... Phew, snön var tung så det blev som ett träningspass! Elsa sov i vagnen och Edwin hjälpte mig på sitt lilla vis att skotta. Var alldeles svettig när vi kom in igen. Så efter att Elsa fått mat fick hon sitta i babysittern och kika när mamsen duschade. Tur att hon gillar det.

Min älskade mamma hämtade Elias på skolan även idag, dom gånger hon varit på "lunchgympa" passar det alldeles perfekt eftersom hon åker från stan strax innan Elias slutar och hämtar upp honom på hemvägen. Guld värt att slippa sopa av bilen och klä på barnen! 

Eftermiddagen blev lugn. Mattias slutade lite tidigare då han lyckats stuka tummen... Så barnen blev glada när pappsen dök upp tidigare än vanligt. Själv smet jag undan och gjorde mig lite iordning. Det vankades nämligen middag med jobbet! Sååå skönt att kunna lämna hemmet helt ensam på kvällstid nu när Elsa enbart äter ersättning innan nattning. Sen är det bara att lägga henne i sängen så somnar hon. Lite mer frihet för morsan! 

Mötte upp alla härliga kollegor på The bell. Så undebart att få träffa alla! Men samtidigt väldigt vemodigt... Nu är det så illa så att ytterligare ett boende kommer att stänga till våren. Så nu står jag förmodligen utan jobb. Alltså inte arbetslös, men en omplacering inom kommunen blir det. Är dock sjukt jäkla glad att jag lyckades knipa den sista fasta anställningen innan den här cirkusen drog igång. Egentligen känns det sjukt sorgligt att alla ungdomsboenden läggs ner, när världen ser ut som den gör. Men om inga ungdomar får komma in i sverige finns det inte mycket att göra... Men jag håller tummarna för att situationen ändras. Jobbsituationen lägger jag inte så stor energi på just nu. Jag vill njuta av mammaledigheten. Det löser sig! 

Kvällen var himla god och trevlig. Njöt verkligen av att få vara bara Sara för en stund. Sedan rullade jag hemåt (bokstavligt talat) i mörkret. Höll knappt på att ta mig över plogkanten här hemma, och värre skulle det bli...

Torsdagen till ära har snön fullkomligt vräkt ner. Alla skolor i kommunen var stängda pga vädret, men jag hade nog hållt Elias hemma oavsett. Mattias var hemma med tummen han också, så det blev en riktig familjedag.

Vi har haft strömavbrott till och från, så vi har förberett med enkla maträtter, gjort termoskaffe och kokat vatten till Elsas ersättning utifall att. Såg nästan fram emot att få koka makaroner på kaminen, men det behövdes inte... Men skottning behövdes. Vi har varit ut i omgångar och slitit. Mattias halvt handikappad. Så jag och barnen har fått jobba hårt. Men tack och lov har vår kära granne en traktor, så plogkanterna har han fixat. Guld. I helgen har han lovat att komma hit och "städa" undan mer snö och skrapa infarten. Underbart! För just nu är det så galet mycket snö överallt så det är inte klokt. Barnen är iallafall överlyckliga öven den stora snöhögen som bildats på andra sidan vägen. Ett berg! 

Vad har vi mer gjort idag då? Vikt en massa tvätt, vilat, donat, eldat och nätshoppat. Mini rodini släppte en massa nytt idag, och trots att plånboken är lite lätt just nu så kunde jag inte motstå en beställning. Men bara en liten en! 

Elias och Edwin har lekt väldigt bra tillsammans idag, tummen upp. Elsa har varit nöjd och glad hon med, suttit i gåstolen och skrattat åt brorsorna. Älskar att se hur mycket dom tycker om varandra, syskonen, även om bråken mellan Elias och Edwin verkligen tar luften ur en ibland...

Ikväll har vi tittat på brynäs, fikat gott kvällsfila och sedan blev det bad/dusch för alla barnen. Rena och fina fick dom sedan krypa ner i renbäddade sängar. Gosigt! ✨

Nu är det vuxenkväll här i soffan. Riktigt mysigt med en sprakande brasa, vindruvor och vinden som viner utanför fönstren... 

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0