hard work work đŸ’ȘđŸŒ

(null)
 
SĂ„hĂ€r ser det ut pĂ„ mornarna hĂ€r hemma nu förtiden. Elias och Elsa Ă€ter oftast lite frukost tillsammans runt 07:20-tiden, medan Edwin har blivit familjens sömntuta. Han har ju sin sista lediga vecka nu innan han börjar pĂ„ dagis igen, sĂ„ han passar vĂ€l pĂ„ att sova sĂ„ lĂ€nge han kan!

Klockan 07:50 lĂ€mnar jag och Elias hemmet. Jag slĂ€pper av honom pĂ„ skolan och fortsĂ€tter sedan till jobbet... Det Ă€r en enorm skillnad att börja 08 istĂ€llet för 07 faktiskt, den dĂ€r timmen Ă€r vĂ€rdefull pĂ„ morgonen! 

PĂ„ jobbet startar vi alltid dagen med en hel timmes "frukostmys". Kaffe och prat innan vĂ„ra deltagare kommer. DĂ„ startar vĂ„r gemensamma arbetsdag med diverse uppgifter. Vi gĂ„r promenader, hĂ€mtar post, har musik, Ă„ker pĂ„ turer med minibussen, sopsorterar, spelar spel osv osv. VĂ€ldigt mysiga dagar mĂ„ste jag sĂ€ga! Och krĂ€vande pĂ„ ett sĂ€tt. Man lĂ€r sig mycket nĂ€r man jobbar med mĂ€nniskor som pĂ„ ett eller annat sĂ€tt har en funktionsnedsĂ€ttning. 

Dagarna gĂ„r hyffsat fort tycker jag, inte sĂ„ gruvsamt och drygt som jag förestĂ€llt mig. Deltagarna Ă„ker hem 15:30 sĂ„ det Ă€r ganska skönt att fĂ„ en halvtimmes lugn och ro innan man Ă„ker hem. Hinna gĂ„ igenom dagen och sedan kunna lĂ€mna jobbet pĂ„ jobbet. Det kunde jag inte göra nĂ€r jag jobbade pĂ„ hvb-hem för ensamkommande. DĂ„ hade man ansvar dygnet runt, och det var SÅ svĂ„rt att slĂ€ppa jobbet nĂ€r man kom hem. Speciellt om man jobbat kvĂ€ll och nĂ„got extra hade hĂ€nt... Men nu bor ju brukarna/deltagarna inte hos oss, utan dom Ă„ker hem till sina boenden sen. Det gör att man faktiskt kan slĂ€ppa det pĂ„ ett helt annat sĂ€tt. Vilket Ă€r vĂ€ldigt skönt för lillhjĂ€rnan! 

Efter jobbet Ă€r det mysigt att komma hem till barnen. Dom blir sĂ„ glada och mammahjĂ€rtat slĂ„r volter. Elsa blir speciellt glad och bjuder pĂ„ mĂ„nga och lĂ„nga kramar. Min lilla bebis! Ovan kĂ€nsla att sakna dom, men det Ă€r nog bara att vĂ€nja sig... Vet ju att dom har det bra hemma med pappsen. Han som dessutom sköter hemmet med bravur! PluspoĂ€ng.

(null)

IgĂ„r hade Elias fotbollstrĂ€ning i regnet, och idag var det Edwins tur. Dessa kvĂ€ller försvinner fort och man hinner knappt med nĂ„nting annat Ă€n att hĂ€nga pĂ„ fotbollsplanen. Men det Ă€r ju roligt ocksĂ„, speciellt eftersom barnen ÄLSKAR sina trĂ€ningar. Höjdpunkten pĂ„ hela veckan! 

Annars har jag nog inte hunnit med sĂ„ mycket. Eller jo, jag har Ă€ntligen rensat ur min garderob. Bort med sommarklĂ€derna och en liten hög som jag sĂ„lde pĂ„ en gĂ„ng. Skönt. NĂ„gra maskiner tvĂ€tt har jag ocksĂ„ kört och hĂ€mtat ut paket med nya fina klĂ€der till Elsa. HöstfĂ€rgerna alltsĂ„... Hur ska man kunna motstĂ„?! Zara har verkligen fĂ„tt in hĂ€rliga höstklĂ€der nu, tips tips tips. 

Jag har Ă€ven varit duktig och köpt klart Elsas 1Ă„rs-presenter. Av oss fĂ„r hon en fin dockvagn i trĂ€ och en miffy kanin. Plus lite som hon behöver till hösten, en fleecejacka och en ny mössa bland annat. Sedan har ju bröderna bus fĂ„tt vĂ€lja en varsin grej med. Min största önskar Ă€r ju att vi hinner fĂ€rdigt med hennes egna rum till 1Ă„rsdagen, men dygnen har för fĂ„ timmar sĂ„ jag tror inte att vi hinner det... Men det Ă€r inte sĂ„ vĂ€rst mycket kvar Ă€ndĂ„ nu tills mitt och Mattias nya sovrum Ă€r klart, sĂ„ Elsa blir ensam Ă€gare av vĂ„rt nuvarande. Snart bara det roliga - vĂ€lja golv och vĂ€ggfĂ€rg, samt inreda. 

(null)

(null)

Nej, nu ska jag ta och göra som barnen. Snark... Ska bara köra igĂ„ng torktumlaren, kom ihĂ„g kom ihĂ„g. Jag Ă€r sjukligt trött pĂ„ kvĂ€llarna nu och somnar tidigt. Men nu gĂ„r vi mot helgen. Imorgon Ă€r det faktiskt sista riktiga arbetsdagen, för pĂ„ fredag har vi planeringsdag med aw efterĂ„t. Sen blir det vila! 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0