kalas och lyx

Fredag! Hur härligt är det inte att få göra helg redan klockan 08:00 på morgonen? Nog för att jag var trött efter jobbnatten... Även om vi får sova på jobbet blir det liksom inte samma djupa sömn som när man sover hemma. Men när man vet att fyra dagars ledighet väntar glömmer man lätt bort tröttheten!

När jag kom hem låg grabbarna och slappade i soffan. Gos! Vi åt frukost tillsammans och sedan gjorde jag ett ryck med tvätten. Älskar att hänga nytvättade kläder ute, känner mig som en riktig husmor. Det är faktiskt den enda anledningen till varför jag gör det, tycker nämligen att kläderna luktar konstigt efter att dom hängt ute. Men husmors-poäng går före sköljmedelsdoft på somrarna. Så är det bara.

Efter lunchen var det dags för kalas på norrvägen. En 51-åring och en 27-åring! Vi firade mamma och Mattias med tårta, presenter och lek ute i solen. En härlig dag!

Innan vi åkte hem passade vi på att klippa Elias hår. Det gäller att passa på när han ger sitt godkännande! Lyckades klippa båda sidorna + baksidan innan han började skruva på sig... Tur att det är modernt med kort på sidorna och långt uppe. Även om det nog hade behövts klippas iallafall liiiiite till. Nåja, det kommer fler tillfällen att försöka fixa till det. En riktig snyggkille blev han, och tyckte själv att det blev fint. Då är vi nöjda!

När vi skulle åka hem kom mamma med den briljanta idéen att Edwin skulle sova där med dom, så att Elias fick lite egentid med mig och Mattias. Vi nappade direkt och planerade genast in en riktig myskväll för storebrorsan. Det kan han verkligen behöva! Han är ju liksom alltid storebror. Småsyskon vart han än befinner sig. Edwin är ju "ensambarn" varannan vecka så han har inte samma behov av egentid. Elias däremot är ju i princip aldrig ensam, mer än någon timme då och då. Han bor ena veckan med lillebrorsan och andra veckan med lillsyrran, så att få vara helt ensam med full uppmärksamhet är verkligen något han är värd.

Och vilken mysig eftermiddag och kväll vi fick. Först köpte vi med oss mat från Max och satte oss vid en rastplats intill sjön. Gott och mysigt. Sedan styrde vi bilen mot Iggesund för att spela minigolf. En taggad Elias! Det syntes verkligen att han njöt av att få göra detta själv med oss. En underbar kväll i den stekande solen. En glass satt fint innan vi åkte hemåt.

Resten av kvällen har gått åt till att mumsa godis ute på soldäcket och chilla i den nya hängmattan. Sedan ville Elias gå in och spela tv-spel, pappan hade tydligen köpt ett nytt legospel som måsta testas. Jag skyndade mig att ta reda på all torr tvätt medan grabbarna började spela. Sedan fick jag också vara med. Himla skönt att känna att jag faktiskt hade all tid i världen att sitta där med Elias. Vi hade som mål att klara första banan innan det var läggdags. Klockan hann bli 22:30 innan vi äntligen lyckades. Ooops... Men är den myskväll så är det.

Några minuter senare tvärslocknade han i våran säng. Älskade Elias. Nog för att Edwin är en underbar lillebror som avgudar storebrorsan... MEN han är även en riktig retsticka som vet precis hur han ska göra för att få Elias galen. Så den här kvällen har varit guld värd för oss alla. Kanske inte just i det avseendet att dom ska "vara ifrån varandra" för det är dom ju ändå varannan vecka. Men just det här med att få vara själv hemma, det enda barnet...

Nu ska även jag checka ut. Trött trött trött. Hoppas på sovmorgon efter den här sena kvällen! Det brukar ju faktiskt vara lillebror som är väckarklockan i familjen. Ja, det kommer nog kännas lite konstig för Elias att inte ha någon Edwin här när vi vaknar! 😁

Fina Elias, före och efter klippning!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0