en dag på bortaplan...

Idag vaknade grabbarna tidigt. Eller ja, allt är väl relativt. Men det är ganska ovanligt att dom vaknar långt innan klockan slagit sju, så det var med trötta steg jag staplade ner för trappen... Mattias hade tur och fick sovmorgon idag!

Kokade kaffe, gjorde en eld och dukade fram frukost till barnen. Då kommer man liksom på att det är rätt mysigt med tidiga mornar ändå. Även om det såklart är det sista man kommer ihåg när man ligger under det varma täcket och kämpar med dom tunga ögonlocken... 

Morgonen fortsatte att vara mysig. Elias städade lite på skrivbordet och sorterade i olika burkar. Har köpt på mig lite udda Jabadabado-burkar i olika storlekar, perfekt för en massa småplåtter. Edwin byggde lego och jag kunde ta en påtår i lugn och ro framför elden. 

När pappsen kom upp gjorde vi oss redo för dagen. Påklädning och bädda sängarna. Är jag sjuk i huvudet som seriöst mår dåligt av att veta att sängarna är obäddade? Edwin och jag stannade sedan inne medan Elias och Mattias åkte på Ica en sväng. Lilleman vilade på soffan en stund och jag passade på att klicka hem nya gardiner till köket. Två olika varianter faktiskt. Var lite wild and crazy och beställde beiga med mönster! Ett par prickiga och ett par i typ sicksack. Hoppas att det är någorlunda bra färg på dom, så de passar med våra beiga väggar. Men när jag fick fyra hissgardiner för ca 280 kronor så kändes det värt att prova! 

Mitt på dagen åt vi lunch, gårdagens köttfärssås, sedan var vi redo att lämna hemmet... Först åkte vi till Näsviken och hälsade på Micke, Åsa och lilla Max. Elias tyckte det var riktigt roligt att leka med en "bebis". Nu är han ju snart 1 år, men för honom var det nog en bebis. Han var jättego och snäll med honom. Det var väl värre med Edwin... Han körde på i sitt vanliga tempo och skrämde honom till tårar ibland. Fast han försökte vara go ibland han också. Lite pussar och kramar. Sedan tittade han honom i ögonen och sa "jag älker dig Max". Så himla gulligt! Han sa det även till den stackars gamla katten som han nästan myste sönder. Det har han inte ens sagt till mig, har aldrig hört honom säga det, haha. 

Innan vi åkte vidare blev det lite fika och mera lek. En trevlig stund med glada barn! 

Vidare mot barnens farmor och farfar... Där blev vi bjudna på god middag och lite godis till efterrätt. Passade även på att spika upp lite nya tavlor på deras tavelvägg, bland annat den fina förstoringen dom fick i julklapp på Elias och Edwin. 

Strax efter 16-tiden rullade vi hemåt, mätta och belåtna. Men det var skönt att komma hem efter en dag på vift. Slängde in en tvätt, sedan turades vi om att duscha hela familjen. På med myskläder! 

Kvällen har varit lugn. Vi har pysslat lite och lekt affär. Mattias la barnen som somnade runt 21-tiden. Peter är också här, han ska nämligen sova över eftersom det vankas fiske imorgon... Han hade även med sig två stora konservburkar som jag fick av Elin. Supertack! Dom får stå i köket så länge, tror jag ska plantera i dem till sommaren! 👌🏼

Nu ska jag strax hoppa i säng och ladda för en ny dag. Imorgon får det bli hemmadag med grabbarna. Tror det skulle bli kallt, så det blir nog till att elda och bara mysa! ❄️






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0