peppar peppar... ✊

Torsdagen inleddes med trötta ögon kan jag säga. Vi hade en minst sagt strulig natt... 

Det började med att jag fick tillbaka mitt illamående och ont i magen. Suck! Somnade tidigt men sov väldigt oroligt. Vid midnatt vaknade jag och fick springa på toaletten. Jahapp, dags för sprut där bak igen. Jag som varit frisk i nästan ett dygn? Helt plötsligt mådde jag riktigt risigt igen. 

Men där var det inte nog... Mattias och Elias var uppe dom också. Stackars lillgubben hade vaknat och kräkts. Som tur var hade han hunnit till toaletten. Mattias hade väckt honom för att gå och kissa, så det var ju "precis" att det inträffade då. En dusch och samla ihop lite tvätt. Thank god för att varmvattnet hade kommit tillbaka! Sedan bäddade Mattias och Elias ner sig i soffan med handdukar och spyhinken. Men han verkade ganska pigg ändå. Pratade och låg vaken länge och tittade på film. 

Det blev inte så mycket mer än så för Elias faktiskt. Två "halvnormala" toalettbesök och en till kräka, men det var mest bara vatten som kom upp. Jag sprang dock på toaletten en hel del... Allt jag hade fått i mig under gårdagen ville tydligen ut. Men jag tar med glädje på mig den värsta varianten av magsjukan istället för barnen!

Vid 03-tiden tyckte jag att jag mådde lite bättre. Sa godnatt till grabbarna som fortfarande såg på film i soffan och tänkte att jag ääääntligen skulle få sova en stund. Jo tjena... Edwin vaknade och var ledsen. Lillhjärtat hade bajsat ner hela sängen! Han har ju varit lös i magen sedan han var magsjuk, men inatt var det en extrem diarré. Göra rent, på med ny blöja, ny pyjamas, riva av sängkläderna, madrasskyddet och lägga i den enorma tvätthögen. Ja, skulle vi starta en tvättmaskin klockan 03:30 så skulle väl grannarna ringa störningsjouren direkt... 

Tror klockan var närmare 04:30 när barnen äntligen kom till ro och somnade. Snark! 

Klockan 07:45 var det morgon enligt Edwin. Hallå? Jag somnade nyss... Men det var bara att pallra sig upp. Lilleman var pigg, feberfri (hela natten också) och var på bra humör. Vi ringde och avbokade tiden på HC, vi vill inte dra dit nån magsjuka i onödan. Och eftersom Edwin var piggare så kände vi oss lugnare. 

För min del fortsatte morgonen med x antal toalettbesök. Så frustrerande, jag mådde inte dåligt i övrigt, men pang så smällde det till. Jag fick gå och lägga mig en stund medan Mattias var uppe med barnen. Båda två hade faktiskt fått i sig lite frukost, och var riktigt pigga. När jag kom upp så lekte dom tillsammans. Så underbart att se! Jag har inte sett Edwin leka på evigheter känns det som. 

Även jag fick i mig en macka, som jag fick behålla. Sedan körde jag ett litet race här hemma. Slänga in en kräk- och bajstvätt på 90 grader, bort med bacillerna. Bäddade rent, öppnade fönstren i alla rum, bytte handdukar och fyllde diskmaskinen. Sedan gick jag lös med klorin på toaletterna och alla andra ytor. Känns så fräscht när det luktar badhus och nyvädrat! 👌

Sedan var det Mattias tur att lägga sig en stund. Jag och barnen gjorde lite fika och satte oss i köket. Äntligen ville Edwin smaka! Även om han inte åt mängder så ville han iallafall ha, sån himla lättnad. Han bjöd även på en massa leenden och bus, som vi har saknat såå under dessa sjukdagar. 

Mitt på dagen var det dags för bröderna att sova. Edwin somnade rätt fort, men Elias ville rita en stund med mig innan han vilade. Efter en stund snarkade han i soffan, och vi vuxna kunde kolla på vm-sprinten i lugn och ro. Heja sverige!

När barnen vaknade var dom pigga och glada. Mattias gjorde soppa till sen lunch. Det verkade gå hem, både Elias och Edwin fick i sig en hel del. Jag jublade för varje gång som Edwin gapade. Annars har det bara varit grin och skaka på huvudet när vi har försökt. Hoppas det vänder nu, hallelujah! ✊

Resten av eftermiddagen har vi spenderat här inne, vi lär hålla oss isolerade fram till helgen. Men det har faktiskt inte gått någon nöd på oss, vi har haft det mysigt. Barnen har lekt och vi vuxna fick kolla färdigt på skidorna. 

Till middag blev det något så enkelt som bacon och makaroner, men vad är man sugen på efter magsjuka egentligen? Turligt nog så gick det hem hos barnen. Elias åt riktigt bra med tanke på kräknatten, och Edwin åt mer än vad han gjort på sex dagar! 

När jag skulle röja undan i köket upptäckte vi att varmvattnet var borta igen. Herregud... Så det blev ingent bad för barnen, och ingen dusch för oss vuxna. Här får vi vara ofräscha! 🙈

Istället myste vi ner oss i soffan och kollade på Frost. Barnen satt stilla i början, sedan lekte dom här i vardagsrummet medan vi vuxna ville titta klart. Haha! 

Vips var klockan 20:00 och det var läggdags. Vi skippar allt vad gröt och välling heter nu efter magsjukan, tydligen kan småmagarna bli laktoskänsliga en stund efteråt vilket i sin tur kan leda till mer diarré och smärta. Det vill vi slippa! Istället fick dom banan innan tandborstning. 

Edwin somnade rätt fort, medan Elias var riktigt svår att natta. Jag läste en lååång bok för honom, sedan blev jag beordrad att massera hans fötter tills han somnade. Tror klockan hann bli runt 21-tiden innan han slocknade. Godnatt älskade fina barnen, nu hoppas jag vi får en bra natt utan återfall. Peppar peppar! 

Vuxenkvällen blev kort. Vi är trötta som bara den... Jag orkar inte ens titta på Familjen Annorlunda på play. Borde istället lägga mig och plugga lite. Men det finns en stor risk att jag somnar på direkten då! 😜

Just ja. Tusen tack till mamma som kom med fin kuckelimuck-medicin till oss idag också. Snäll mat mot magen, blåbärssoppa, cola, fina tulpaner, en Blixten-tidning till Elias m.m Puss! ❤️



 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0